Polismyndigheten

Informationssäkerhetsspecialister till IT-avdelningen!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 december 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Kvalifikationer

Vill du bidra till att Polisens it-system inte blir hackade och att information inte hamnar i fel händer? Har du ett brinnande intresse för informationssäkerhet och vill arbeta med policys, regler och riktlinjer och andra typer av säkerhetshöjande åtgärder? Nu har du chansen att fortsätta din karriär som informationssäkerhetsspecialist hos oss på Polisen.

IT-säkerhetsenheten har en processägarroll för identitets- och åtkomsthantering inom Polisen. IAM-området är centralt för säkerheten och vi har krav på kontinuerlig vidareutveckling av såväl verktyg som processer. I rollen ingår att kontinuerligt se över våra processer och leda samverkan mellan teknik och verksamhet.

För att trivas i rollen tror vi att du är nyfiken och driven och gillar att lära dig nya saker. Vi tror också att du har ett gediget intresse för såväl teknik som slutanvändare. Vi tror att du har några års erfarenhet av att arbeta inom IT, men om du är nyexaminerad med en djupare teknikutbildning och stort driv kan det också vara intressant.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Utformning och förbättring av processer inom identitetshanteringsområdet
• Leda forum för samverkan inom området
• Leda workshops och genomföra utredningar av förändringsbehov
• Kravställning för system för identitetshantering
• Stödja organisationen inom informations- och it-säkerhetsområdet?
• Kontinuerlig omvärldsbevakning inom ditt expertområde

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Malin Isaksson 010-563 56 52 eller Jan-Olov Wessman 010-563 48 94

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, 070-360 44 81

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb