IT-Specialist

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 december 2018
Stängs
den 14 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till IT-enheten på Länsförsäkringar AB söker vi en IT-specialist för applikationer inom livförsäkringsaffären. Trivs du med att jobba i gränslandet mellan IT och verksamhet och har god teknisk förståelse är detta tjänsten för dig. 

 

Utföranderollen för applikationsutveckling och applikationsförvaltning är outsourcad. IT.enheten ansvarar för styrning av den outsourcade verksamheten samt den totala IT-leveransen. Förvaltningsverksamheten är uppdragsbaserad och målstyrd med hjälp av årliga förvaltningsplaner. 

 

Om jobbet 

Vi söker nu en IT-specialist till några av våra centrala applikationer inom livförsäkring, såsom applikationer för säljstöd, fullmaktshantering och applikationer som stödjer våra digitala kanaler. Den tekniska plattformen för applikationerna är Microsoft Dotnet och AS400 där vi i huvudsak använder standardapplikationen Life400. I din roll blir du experten på de applikationerna som ingår i ansvarsområdet och en nyckelperson inom såväl vidmakthållande som vidareutveckling av applikationerna.  

 

Som IT-specialist behöver du ha en god kunskap om applikationernas tekniska uppbyggnad, integrationer och flöden. Du arbetar både inom vidmakthållande och även vidareutveckling av applikationerna inom ditt ansvarsområde. Ditt huvudsakliga uppdrag är att:

  • Säkerställa att applikationerna uppfyller specificerade systemkrav 
  • Tillse att applikationerna utvecklas i linje med vår referensarkitektur och våra säkerhetsriktlinjer  
  • Leverantörstyrning som tex granska kostnadsestimat och lösningsförslag för beställda förändringar 
  • Stödja testarbetet bland annat genom felsökning vid avvikelser och störningar i testmiljöer  
  • Assistera förvaltningsansvarig i incident- och problemarbete 
  • Löpande och proaktiv jobba med förbättringar avseende både arbetssätt och applikationer inom ditt ansvarsområde 

Du kommer att jobba i nära samarbete med kollegor inom förvaltningsuppdraget, med verksamheten och med externa leverantörer.  

 

Utbildning och erfarenhet 

Du är en erfaren systemutvecklare med en bakgrund som programmerare och systemdesigner på Dotnet. Vidare har du god kännedom om kravhantering och test och daglig IT-drift.  

 

Erfarenhet och kunskap om processer och applikationer inom försäkringsverksamhet är meriterande. Du har akademisk examen eller likvärdig utbildning inom IT. 

 

Vem är du? 

Vi ser att du är en strukturerad och noggrann person med god analytisk förmåga som har förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du har stort fokus på problemlösning och har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska 

 

Om oss 

IT-enheten ansvarar för den IT-verksamhet som bedrivs inom LänsförsäkringarAB-koncernen. Enhetens huvudsakliga uppgift är att säkerställa en stabil IT-drift, IT-förvaltning och IT-utveckling samt en effektiv och ändamålsenlig styrning av IT-verksamheten. Enheten ansvarar även för en sammanhållen arkitekturstyrning, IT-säkerhetsstyrning, leverantörsstyrning och portföljstyrning av samtliga IT-leveranser (projekt och förvaltningsuppdrag) samt för utvecklings- och förvaltningsmetodik som avser IT.  

 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. 

 

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Liknande jobb

Liknande jobb