Utvecklingsledare – samordnare för system och process till utbildningsförvaltningen

Rekryterare
Göteborgs Stad
Plats
Göteborg (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 7 december 2018
Stängs
den 1 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Vår vision är att Göteborg ska vara en internationellt ledande utbildnings- och kunskapsstad. 
Utbildningsförvaltningen i Göteborg bedriver verksamhet inom kommunal gymnasieskola, vuxenutbildning, yrkeshögskola, gymnasiesärskola, särvux, studie- och yrkesvägledning, modersmål samt skolutveckling. 
I vårt arbete har vi ett tydligt elevfokus som sätter kunskap och färdigheter i ett sammanhang där inre motivation, medskapande och lust att lära är viktiga ingredienser. Vi arbetar utifrån alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans skapar vi en arbetsmiljö där både elever och medarbetare är delaktiga och verkar för varandras framgång. 
 

Arbetsuppgifter

Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och står inför stora systemförändringar i våra digitala miljöer.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utmanande samt självständigt arbete där du får viktiga uppgifter för hela organisationen med stora möjligheter att påverka den fortsatta utvecklingen för elever, anställda, vårdnadshavare och beslutsfattare inom Göteborgs Stad. 

Du leder, koordinerar och följer upp förvaltningens samlade digitala utvecklingsinitiativ i nära samverkan med samordnarna på förskole- och grundskoleförvaltningen och förvaltningsledare på Intraservice. 

Du leder ett team bestående av fem personer. I teamet system och process ingår verksamhetsnära systemförvaltare för våra pedagogiska och elevadministrativa system och utvecklingsledare för IT-infrastruktur och IT-säkerhet. Teamet arbetar i nära samarbete med IKT-teamet som bl.a. arbetar med att stödja och inspirera skolornas digitala utveckling och vår digitala support som stödjer skolorna med support, utbildning, inköp m.m. Din närmaste chef är avdelningschefen för Digitalisering och Innovation. 

I uppdraget ingår: 

• Samordna och koordinera förvaltningens samlade utvecklingsbehov inom digitaliseringsområdet i samverkan med förskoleförvaltningen och grundskoleförvaltningen 

• Vara teamledare för fyra personer. I teamet ingår verksamhetsnära systemförvaltare för våra pedagogiska och elevadministrativa system, samt utvecklingsledare för IT-infrastruktur och IT-säkerhet 

• Ingå i avdelningens ledningsgrupp. I ledningsgruppen ingår avdelningschefen, samordnaren för IKT-gruppen samt tre gruppchefer för vår digitala support 

• Driva analys- och utredningsarbete inom digitaliseringsområdet kopplat till verksamhetens krav 

• Ta fram behovsanalyser, kravspecifikationer och nyttovärderingar 

• Uppdrags-/projektledning 

• Delta i upphandlings- och avtalsarbete 

• Ta fram beslutsunderlag, remissvar och tjänsteutlåtanden inom digitaliseringsområdet 

• Ansvara för förvaltningens processverktyg (2c8)

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklings- och förändringsarbete i större organisationer. Du är drivande, kommunikativ, självständig och strukturerad. Du har lätt att se helheten och har god samarbetsförmåga. 

Kunskaper och erfarenhet av strategiska frågor bl.a. kopplat till kravställning, utveckling och förvaltning av verksamhetssystem är nödvändigt. Erfarenhet av arbete med att fånga verksamhetens behov krävs också för tjänsten. God insikt i och erfarenhet av samspelet mellan verksamhet och IT är nödvändigt. 

Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Lämplig bakgrund är högskoleexamen med för tjänsten relevant inriktning. 

Erfarenheter från arbete inom utbildningssektorn och/eller offentlig verksamhet är meriterande. Det är också meriterande om du har kunskap och erfarenhet av processverktyg och processmodellering. 
 

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

 

Omfattning:   Heltid

 

Tillträde:   2019-02-01Tillträde enligt överenskommelse

 

Ansökan

Ansök senast:   2019-01-01

Referensnummer:   A833427

 

Välkommen att söka genom att:

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid:   Dagtid

 

Kontakt

Kontaktperson

 

Lars Hermansson

Avdelningschef Digitalisering och Innovation

031-367 00 28 

lars.hermansson@educ.goteborg.se

 

Facklig företrädare

 

Elisabeth J Karlsson Vision

070-229 76 66

 

Övrigt

Vi arbetar med ett löpande urval vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan.