Teamchef med ansvar för utvecklingsplattformen på Kronofogden it

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 7 december 2018
Stängs
den 11 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Just nu arbetar Kronofogden med ett stort teknikskifte. Vi söker nya kollegor som vill vara med och utveckla verksamheten och samtidigt utvecklas själva till­sam­mans med oss!

Hos oss finns det stora möjligheter att påverka och utveckla, såväl arbetsupp­gifterna som din egen kompetens. Vi sitter centralt i Sundbyberg och är ca 200 kollegor. Vi jobbar med komplexa miljöer och många integrationer där vi samarbetar flitigt med många andra myndigheter.
 
Vi har en bra arbetsmiljö med många glada och kompetenta kollegor. För tillfället jobbar vi med att utveckla och lansera vår digitala plattform där mycket ny teknik används. Samtidigt pågår arbete med att ersätta våra stordatorer med nya lösningar.

Nu är vi nyfikna på dig! Vill du vara med och driva det moderna ledarskapet framåt?

 

Ditt nya jobb
Att vara teamchef innebär att du både får arbeta med ett coachande ledarskap, att utveckla- och coacha medarbetare men också att ansvara för ett specifikt funktionsområde där du tar ett helhetsgrepp och jobbar med att knyta ihop och blicka framåt gällande organisationens arbete kring ”ditt” område. Ledarskap handlar för oss till stor del om att förbereda arbetsplatsen för framtida utmaningar.

I chefsrollen har du personalansvar för ett team med 15-25 medarbetare, samt ansvar för teamets budget. Det operativa funktionsansvaret i rollen som teamchef innebär att vidareutveckla modeller, metoder och verktyg rörande vår utvecklingsplattform. De huvudsakliga delarna i din roll är att medverka till att bygga upp de funktionsområden som finns inom utvecklingen, medverka i utredningar om nya utvecklingsverktyg, stötta och hjälpa till i olika typer av utvecklingsfrågor samt ansvara för vårt operativa planeringsverktyg.

För att bli framgångsrik ser vi att du arbetar i nära samverkan med övriga chefer inom it-avdelningen men hr-avdelningen och kommunikationsavdelningen är också nära samarbetspartners.

På ett övergripande plan bidrar du till att utveckla organisationen utifrån myn­dighetens vision, strategier, mål, framtida arbetssätt, värderingar och kultur.

 

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker? 
Du har erfarenhet av att leda medarbetare inom en it-organisation samt att leda förändringsarbete i en växande organisation. Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta strukturerat med uppföljning för att skapa kontinuerliga förbättringar i arbetet. Du har lätt för att skapa goda kontakter och nätverk, både internt och externt. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en konsultorganisation.

Vi vill att du tycker att det roligaste i ditt arbete är att coacha andra människor till utveckling och framgång. Eftersom funktionsområdet i rollen kan variera över tid är inte dina specialistkunskaper det viktigaste utan snarare ditt genuina intresse för att förstå och att söka områdeskunskap, oavsett om det gäller teknik, modern kompetensförsörjning eller arbetsmetodik. Din nyfikenhet kommer att ge dig möjligheter till flera djupdykningar i teknik och organisation och kring samspelet mellan dessa.

Vi vill att du skall ha egen erfarenhet av systemutveckling, det är viktigt att du känner till såväl terminologi som att du har insikt i och intresse för utvecklarnas vardag.

Det är nödvändigt att du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten och agerar som en lagspelare. Vidare behöver du ha förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen. Du har en mycket god ledarförmåga, är nyfiken och intresserad av att utveckla andra människor. Du är öppen för att delge dina kunskaper till andra och själv utveckla dina färdigheter genom samarbete.

Vi är fortfarande en ganska ny organisation och det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel och förändringsbenägen.

Du ska ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Urvalstester kan komma att användas.

 

Information
Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar provanställning på sex månader.

Du måste vara svensk medborgare då arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vi använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss vänligen samtal från annonsförmedlare.

Intervjuer sker löpande men kan också dröja till efter nyår beroende på ankomsttid för ansökan.

Om du vill läsa mer om vår IT-avdelning; https://www.kronofogden.se/itjobb.html  Följ gärna Kronofogden på LinkedIn!

 

 

Kontaktpersoner

Annika Eriksson

enhetschef

073-867 10 11

 

Clarence Eliasson

facklig kontaktperson Saco

010-578 38 29

 

Eva Kuosku

facklig kontaktperson ST

010‐579 20 10

Liknande jobb

Liknande jobb