Portföljansvarig IT och digitalisering

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 december 2018
Stängs
den 14 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Hälso- och sjukvård är en av de största och viktigaste samhällsfrågorna. För att styra Sveriges största sjukvårdssystem med allt från akutsjukhus till små privata vårdcentraler krävs tillgång till data och fantastiska stödsystem.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, ansvarar för att befolkningen i Stockholms län har tillgång till en effektiv och säker hälso- och sjukvård samt tandvård. Det innebär beställning och uppföljning av hälso- och sjukvården, men också kunskapsstöd genom olika vårdprogram, riktlinjer och e-hälsotjänster. 

Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla den möjligheten?  

Verksamheten ska digitaliseras och automatiseras så långt som möjligt. Utvecklingsbehoven för att kunna erbjuda ett modernt och sammanhållet IT-stöd är både omfattande och utmanande. Nu behöver vi dig en drivande, ambitiös och snabb person som kan kavla upp ärmarna och hugga i. Som portföljansvarig tillhör du Utvecklingsavdelningen som består av fyra enheter och har ett brett uppdrag i att analysera och utveckla sjukvårdsystemet, samt stödja beställaravdelningarna på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Tjänsten är placerad på enheten Beställarens systemstöd. På enheten arbetar 17 personer.

 
Ansvar/Om tjänsten  
Portföljansvarig är både en strategisk och operativ roll som ansvarar för portföljplaneringen och beredningen av utvecklingsinitiativ. Du håller ihop våra IT projekt i utvecklingsportföljen, följer upp och analyserar den på en övergripande nivå. Beredningen av ärenden och nya initiativ är en förutsättning för att styrgrupper ska kunna prioritera och besluta. Du kvalitetssäkrar underlag.

Du samarbetar med objektägare, utvecklingsansvarig och arkitekter. Ansvaret är brett och omfattar från att planera och rekrytera resurser i tidig fas till att följa upp effekter av projekten i senare fas. Du är sammankallande i beredning och föredragande i styrgruppen. Du stöttar projektledare i arbetssätt och metodik. Du har övergripande kontroll över portföljen ur ett ekonomiskt perspektiv samt årligen påvisar budgetbehov i portföljen.  

Som portföljansvarig har du många kontaktytor inom organisationen och du samarbetar med andra portföljansvariga, projektledare och chefer. Du har en central roll i att vi lyckas med våra projekt och kan vid behov gå in i rollen som projektledare eller förstudieledare. Du är van att presentera och hålla i workshops och du kommer självständigt att få planera och organisera/leda ditt arbete.  

Kvalifikationer
För denna roll krävs att du har en relevant högskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Lämplig bakgrund kan vara från en motsvarande eller närliggande roll som portföljansvarig, projektledare eller verksamhetsutvecklare. Du har praktisk erfarenhet från portföljhantering, förstudieledning, projektledning och verksamhetsutveckling med stort IT innehåll.  

Du har god förmåga att planera och strukturera, god förmåga att kunna bedöma arbetsinsats i projektens olika faser, van och trygg att presentera för styrgrupper och framförallt är du en lagspelare som vill utveckla Hälso- och sjukvården i Stockholm.  

Andra meriterande erfarenheter är om du har utbildning och certifieringar inom projektmetodik, PM3 och erfarenhet från offentlig förvaltning.  

Personliga egenskaper  
Som person har du ett strategiskt synsätt, förmåga att tänka långsiktigt och du är uthållig. Du är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför och koordinera en ibland ganska stor grupp experter eller verksamhetsrepresentanter och du är framför allt en lagspelare.  

Övrig information
Arbetsplatsen ligger för närvarande på Hantverkargatan 11 på Kungsholmen. Under 2019 kommer avdelningen att flytta till nya moderna lokaler på Lindhagensgatan, där flera av landstingets verksamheter kommer att samlas.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb