FRA

Arkitekturdriven javautvecklare

Rekryterare
FRA
Plats
Ekerö (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 10 december 2018
Stängs
den 6 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en passionerad arkitekt och utvecklare som motiveras av programmering och som triggas av att ansvara för systembyggande på en högre abstraktionsnivå. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. 

Ditt uppdrag

Som utvecklingsingenjör hör du till Avdelningen för Teknik. Du arbetar med utformning av mjukvaruarkitektur och nyutveckling av javafunktioner i samarbete med beställare. Du utvecklar och förvaltar IT-system inom området radio som omfattar myndighetens signalunderrättelseavdelning. Arbetet sker främst på Linuxbaserade plattformar med Java och Python, men andra språk som C/C++ och JavaScript förekommer.  Bevakning av exempelvis nya metoder, produkter inom området utgör också en del av tjänsten. Arbetet sker framförallt internt men externa kontakter förekommer.

Sekretessbelagda uppgifter förekommer i varierande grad. Tjänsten innebär framförallt kontakter internt inom myndigheten, men resor kan förekomma både inrikes och utrikes.

Du kan

Vi söker dig som har akademisk examen inom datateknik eller motsvarande utbildning med inriktning mjukvaruutveckling. Meriterande för tjänsten är utbildning eller erfarenhet inom området radio. Du har minst tre års erfarenhet av att arbetat i projekt med mjukvaruutveckling i Java samt kravställning och mjukvaruarkitektuppgifter. Det krävs att du har goda kunskaper inom J2EE-arkitektur, Java och Python. Har du dessutom kunskap om JBoss, Maven, Hibernate, JavaScript, HTML/CSS, C/C++, SQL och Linuxadministration är detta en merit.  

Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du är
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är lugn och stabil, med hjälp av din specialistkunskap gör du förnuftiga och rationella bedömningar och arbetar ihärdigt tills projekt är avslutade. Du är serviceinriktad och flexibel samt har ett nätverkande arbetssätt. Vi ser också att du samarbetar effektivt med andra, är ansvarstagande och ser till att arbetets resultat har bästa möjliga kvalitet. För att lyckas i din roll inspireras du av att lösa komplexa problem, du har en stor passion för javautveckling och tycker om att arbeta tillsammans med andra.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Vi utvecklar kontinuerligt våra spanings- och bearbetningsmetoder för att möta de omvärldsförändringar som sker. Det betyder att vi ständigt måste försöka vara steget före så att vi inte bara ser till dagens underrättelsebehov, utan också kan möta de utmaningar som väntar Sverige i framtiden.

Som utvecklare hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef Kristina Sonesson Nylin på telefonnummer 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-01-06.

Liknande jobb

Liknande jobb