Nätverkstekniker

Plats
Östersund (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 11 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation. IT-enheten har idag närmare 40 medarbetare. IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund. 

IT-enheten består av fyra grupperingar, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och e-frågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en viktig medarbetare i vår Infrastruktur och systemdriftgrupp. Du kommer att vara nätverkstekniker med fokus på trådlösa nät och den intelligenta teknik som finns bakom. Du kommer att jobba med nätverksfrågor; allt från idé, design, implementation till vidareutveckling och kommer att arbeta med produkter från exempelvis Cisco, Fortinet, Ewtreme, VMware med flera.
.Planera/designa för nya initiativ samt expandera befintliga nätverk
.Dokumentera nätverkslösningar
.Installation av nätverksrelaterade mjukvaror och hårdvaror
.Monitorering av kapacitetsutnyttjande och justering för ökade volymer
.Komplexa problemlösningar

 

Personliga egenskaper och kvalifikationer
.Minst 5 års erfarenhet av rollen som nätverkstekniker
.Djupa kunskaper och erfarenhet inom routing/switching i LAN & WAN
.Dokumenterat goda kunskaper inom exempelvis följande protokoll och tjänster: BGP, QoS, OSPF, HSRP, Multicast, DNS/DHCP
.Erfarenhet av nätverksutrustning såsom switchar, routrar, wifi-nät och brandväggar
.Erfarenhet av nätverksdesign, IT-säkerhet, VPN-lösningar, nätövervakningsverktyg och felsökning i stora nätverk och virtuella miljöer
.Goda kunskaper i svenska och engelska 

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är drivande och problemlösande i arbetet. Du är tekniskt kunnig och förstår sambanden mellan teknik, människa, utveckling och helhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga. 

Övrigt
Tjänsten är säkerhetsklassad enligt lag (1996:627) säkerhetsskyddslagen, varför svenskt medborgarskap krävs. Innan anställning kommer registerkontroll genomföras.

B körkort erfordras.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Marie Fryklöf IT-chef 063-14 49 10

Thomas Drevin teamchef Infrastruktur och systemdriftsgruppen 063-14 06 73 070-256 26 07

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-01-06

Liknande jobb

Liknande jobb