Teamchef med ansvar för att driva kompetensförsörjningen på Kronofogden it

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 11 december 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Just nu arbetar Kronofogden med ett stort teknikskifte. Vi söker nya kollegor som vill vara med och utveckla verksamheten och samtidigt utvecklas själva till­sam­mans med oss!

Hos oss finns det stora möjligheter att påverka och utveckla, såväl arbetsupp­gifterna som din egen kompetens. Vi sitter centralt i Sundbyberg och är ca 200 kollegor. Vi jobbar med komplexa miljöer och många integrationer där vi samarbetar flitigt med många andra myndigheter.

Vi har en bra arbetsmiljö med många glada och kompetenta kollegor. För tillfället jobbar vi med att utveckla och lansera vår digitala plattform där mycket ny teknik används. Samtidigt pågår arbete med att ersätta våra stordatorer med nya lösningar.

Nu är vi nyfikna på dig! Vill du vara med och driva det moderna ledarskapet framåt?

 

Ditt nya jobb
Att vara teamchef hos oss innebär att du arbetar med ett coachande ledarskap men också ansvarar för ett specifikt funktionsområde där du tar ett helhetsgrepp och jobbar med att knyta ihop och blicka framåt gällande organisationens arbete kring ”ditt” område. Ledarskap handlar för oss till stor del om att förbereda för framtida utmaningar.

Du har personalansvar för ett team med 15-25 medarbetare, samt ansvar för teamets budget. I den andra delen, funktionsansvaret för Kompetensförsörjningen, skapar du förutsättningar för en välsmord organisation med grundvärderingen att människor som mår bra och utvecklas skapar bra värden för organisationen och i förlängningen för medborgarna.

En av våra utmaningar är att vi parallellt med stora teknikskiften växer kraftigt. Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare för vår målgrupp. Som chef med funktionsansvar för Kompetensförsörjningen tar du ett helhetsgrepp om området och driver mot en smart och effektiv organisation tillsammans med kollegorna. För att kunna göra det är det viktigt med gedigen kunskap om it-branschen; att ha koll på målgrupperna, att omvärldsbevaka och att identifiera smarta lösningar och jobba effektivt med personalplanering. Här ryms att attrahera nya medarbetare, stötta rekryteringen men också ett stort fokus på att introducera och utveckla medarbetare som finns på plats. Vi vill arbeta mer med att utveckla den goda anställningsupplevelsen. För att bli framgångsrik arbetar du i nära samverkan med övriga chefer inom it-avdelningen men hr-avdelningen och kommunikationsavdelningen är också nära samarbetspartners.

 

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker? 
Du ska ha relevant högskoleutbildning och gedigen erfarenhet av att utveckla, etablera och driva taktiska och operativa processer inom kompetensförsörjning i en it-organisation. Du skall ha förmåga att omsätta vision och strategi till plan och processer för att sedan skapa fruktbara aktiviteter.

Du har erfarenhet av att leda medarbetare inom en it-organisation samt att leda förändringsarbete i en växande organisation. Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta strukturerat med uppföljning. Du har lätt för att skapa goda kontakter och nätverk, både internt och externt. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en konsultorganisation.

 

Dina egenskaper
Vi vill att du tycker att det roligaste i ditt arbete är att coacha andra människor till utveckling och framgång. Ordet ”möjliggörare” passar väl in som beskrivning för rollen. Eftersom funktionsområdet i rollen kan variera över tid är inte dina specialistkunskaper det viktigaste utan snarare ditt genuina intresse för att förstå och att söka områdeskunskap, oavsett om det gäller teknik, modern kompetensförsörjning eller arbetsmetodik.

Det är nödvändigt att du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten och agerar som en lagspelare. Du har förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste vi ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen. Du har en mycket god ledarförmåga, du är nyfiken och intresserad av att utveckla andra människor.

Du ska ha mycket god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och kunna anpassa din kommunikation till mottagaren.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Urvalstester kan komma att användas.

 

Information
Anställningen är tillsvidare. Vi tillämpar provanställning på sex månader.

Du måste vara svensk medorgare då arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass.

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande men kan också dröja till efter nyår beroende på ankomsttid för ansökan.

Om du vill läsa mer om vår IT-avdelning; https://www.kronofogden.se/itjobb.html  Följ gärna Kronofogden på LinkedIn!
 

 

Kontaktpersoner

Lena Ohlin

enhetschef

010-579 29 54

 

Clarence Eliasson

facklig kontaktperson Saco

010-578 38 29

 

Eva Kuosku

facklig kontaktperson ST

010‐579 20 10

Liknande jobb

Liknande jobb