eHälsomyndigheten

Drifttekniker DevOps till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 11 december 2018
Stängs
den 19 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Motiveras du av att arbeta med tjänster som kräver hög tillgänglighet i kombination med problemlösning och service? Vi söker nu två Drifttekniker med inriktning DevOps till enheten för produktion av informationstjänster inom avdelningen Digitalisering.

I rollen som DevOps kommer du att arbeta i ett team som har ansvar för att myndighetens tjänster fungerar och utvecklas. Du kommer att arbeta både med dagliga RFC:er men även i projekt där nytänk och vidareutveckling är i fokus. Du kommer vara del i vårt DevOps-team som idag består av både anställda och konsulter. 

Enheten Produktion av Informationstjänster är den delen på avdelningen Digitalisering som levererar förutsättningar och support för alla de tjänster som myndigheten levererar. Här finns Servicedesk, server-, applikation- och databasdrift tillsammans med releasehantering och test.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

  

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer att leda installationsarbetet av releaser vid produktionssättningar samt ansvara för programbyggen vid installation i produktionsmiljö. Du arbetar med införande av nya systemintegrationer och med att underhålla och utveckla befintliga system, branch-strategier och CI-miljöer. I tjänsten ingår att vara tredje linjen support vid incidenter och ärenden samt vid behov delta i myndighetens Major Incident Process och du deltar i myndighetens beredskapsfunktion. Tjänstens huvuduppgift är att förvalta och utveckla transaktionsintensiva tjänster och du kommer även få jobba med att bygga vår nya driftsmiljö baserat på container-teknik baserat på OpenShift.

  Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom data/IT eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av att jobba med systemintegration.
  •  
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av drift gällande serverapplikationer med hög prestanda-, kvalitets- och tillgänglighetskrav.
  • Minst 3 års yrkeserfarenhet av att jobba i Unix miljöer (Rhel, AIX).
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av programmering med Java, Shellscript, Groovy, Python eller liknande scriptspråk.

För att trivas och göra ett bra jobb behöver du ha en god samarbetsförmåga, god problemlösande analysförmåga, vara strukturerad och självgående.

  Meriterande är:

  • Erfarenhet av att hantera J2ee plattformar (Jboss, Websphere mm).
  • Erfarenhet av att jobba med automatiseringsverktyg (exempelvis Jenkins. Maven, Nexus)
  • Erfarenhet av containerlösningar.

 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

  Vad erbjuder vi

Vi vill kunna utveckal DevOps-konceptet och där behöver vi din hjälp. Tjänsten är en chans för dig att utveckla dig själv och den miljö vi jobbar med då vi behöver säkra tjänster med hög kvalité. Den ger stora möjligheter till både fördjupning och breddning inom teknikområdet.

Vi erbjuder ett tillfälle att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningarna är tillsvidar. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/ 

 

Är du intresserad?   

Frågor angående tjänsten besvaras av Mathias Erlandsson, chef för enheten produktion av informationstjänster, tel 010-458 63 01, Ulrika Lind, HR-specialist, tel 010-458 63 48, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 19:e januari 2019!

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb