DBA med SQL-serverkompetens till vårt expertteam

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 december 2018
Stängs
den 27 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en databasadministratör med utvecklarbakgrund som vill du få chansen att jobba med moderna tekniker i ett stabilt bolag? Vi söker nu en DBA till vårt expertteam som vill påverka och bidra till Folksams tekniska utveckling.

Det händer mycket på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. På Folksam är vi i dag 3900 medarbetare, varav 650 på IT, och vi sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm. Vi arbetar aktivitetsbaserat enligt Lean och med agila leveranssätt. Vi kan erbjuda många möjligheter till egen utveckling och många olika karriärvägar! 

Det här gör du som DBA på Folksam
I din roll som DBA stöttar du utvecklare i projekt och förvaltningar, samt deltar i strategiskt viktiga projekt. Då vår omvärld är föränderlig så förändras också de applikationer vi ska stödja och de plattformar och verktyg vi tillhandahåller. Du har stora möjligheter att påverka hur dessa förflyttningar sker och vilka verktyg och tekniker som vi inför eller avvecklar. Här kommer ditt teknikintresse, din nyfikenhet och din innovationsvilja att få utrymme att frodas!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Designa databasmodeller, tillverka databaser och komponenter
 • Verifiera att de tillverkade databaserna är konsistenta med fastställd systemarkitektur och datamodell
 • Säkerställa att fastställda riktlinjer och normer följs vad gäller all databashantering
 • Agera beställare och kravställare mot externa leverantörer
 • Genomföra databas- och SQL-granskningar
 • Arbeta proaktivt med prestandaoptimering.

 

Är du den vi söker?
Vi söker dig som brinner för att möjliggöra innovativ utveckling och är väl insatt i moderna tekniker och agila arbetssätt. Du har examen från universitet/högskola inom IT eller jämförbar erfarenhet och har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Önskade erfarenheter och kompetenser:

 • Erfarenhet av databasutveckling inom Microsoft SQL Server
 • Kunskap om databasservrar, operativsystem och datalagring
 • Goda kunskaper av installationer, uppgraderingar och migrering av SQL Server
 • Goda kunskaper om kluster, indexering, indexförvaltning, statistik, integritetskontroller, konfiguration och patchning
 • Erfarenhet av applikationsutveckling
 • Erfarenhet av att arbeta i agila team och DevOps
 • Erfarenhet av andra relationsdatabaser (meriterande)

Vi söker dig som är rätt person och värderar ditt engagemang, vilja att utvecklas samt dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag  
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Mattias Sahlström, 0708-31 63 26, mattias.sahlstrom@folksam.se.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerna Per Hansson 0708-31 60 67 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, dock senast 8 januari 2019. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!


Om oss

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhetmiljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb