UR söker Digital utvecklingschef

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 december 2018
Stängs
den 7 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Sveriges Utbildningsradio, UR är ett flermedialt public service-bolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR:s uppgift är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. UR är i en spännande utvecklingsfas och digital transformation. Vi är cirka 230 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm.


Arbetsuppgifter och ansvar
I rollen som digital utvecklingschef är du UR:s huvudansvarige i digitala teknikrelaterade frågor.  Rollen har också ett stort mått av strategiskt arbete där du med din tekniska kompetens är ansvarig för vidareutvecklingen av bolagets digitala plattformar och produkter. Rollen är dynamisk och varierande men kan huvudsakligen delas in i följande ansvarsområden:  
Du leder företagets satsning att leverera högkvalitativa och moderna webblösningar i en föränderlig bransch med höga krav på användarvänlighet. 
Genom din brinnande passion för digital teknik har du en viktig roll i att stötta UR:s ledningsgrupper i frågor kring kompetens, digital utveckling och teknik. Den digitala utvecklingschefen rapporterar till utbudschefen och ingår i ledningsgruppen för utbud och distribution. 
Operativt ansvar för utveckling och drift av UR:s publika webbplatser och appar. 
Ansvar och coachning av vårt digitala utvecklingsteam bestående av in-house och outsourcad kompetens. 

Profil 
Tjänsten passar dig som är trygg i ditt ledarskap och i din tekniska kompetens. Du är van att ha omfattande verksamhetsansvar och att leda i förändring. 
Du är också van att utvärdera och utveckla tekniska plattformar med fokus på effektivitet och användarvänlighet. 
Har en stor teknisk kompetensbredd och ett brinnande intresse för ny teknik.  
Du har gedigen, flerårig, erfarenhet inom modern systemutveckling inklusive god kunskap om webbutveckling och moderna ramverk. 
Då tekniktrenderna svänger snabbt håller du dig uppdaterad inom ditt område och anpassar dig snabbt efter nya omständigheter och förutsättningar. Du är analytisk och lösningsorienterad och har ett strategiskt perspektiv samt identifierar visioner och långsiktiga mål och planerar aktiviteter för att nå dit. 

Du behöver: 
Dokumenterad flerårig erfarenhet av att leda och coacha digitala team bestående av utvecklare, produktägare och systemarkitekter, UX och UI. 
Erfarenheter av webbdesign, UX, SEO, agila metoder och kunskap om digital publicering. 
Erfarenhet av att arbeta utifrån mål och effektivitet. 

Meriterande
Dokumenterad erfarenhet av att utveckla digitala tjänster med höga krav på tillgänglighet och anpassning efter användare med olika funktionsvariationer 
Erfarenhet av tekniklösningar för personalisering, kartläggning av användarresor och konverteringsoptimering. 
Intresse för och erfarenhet från utbildningsvärlden. 

Personliga erfarenheter 
För att passa in i hos oss ser vi det som en självklarhet att du är kommunikativ, lyhörd och bidrar till bra samarbeten både internt och externt. 
Du har stor initiativförmåga, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat 
Du har förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet bland medarbetare. 
  
Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta utbudschef Anna Rastner. För anställningsfrågor kontakta Pia Olausson, HR-konsult. 

Fackliga upplysningar lämnas av Jannike Qvarnsköld (SACO), Martin Ahlberg (Unionen) och Mette Hultgren (SJF)

Samtliga nås via UR:s växel 08-784 40 00. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast 2019-01-07
  

UR har i uppdrag att spegla hela befolkningen med program för grupper som annars inte syns och hörs så ofta, som språkliga och etniska minoriteter samt personer med funktionsnedsättning. Då UR eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade på UR.

 

Liknande jobb

Liknande jobb