Scania

Embedded SW-developer

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 december 2018
Stängs
den 30 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med att utveckla framtidens hållbara transporter? Vi söker nu en engagerad medarbetare till vårt team som arbetar med framtidens lösningar för moment och drivlinestyrning för konventionella och hybrida drivlinor.

Scanias drivlineavdelning växer snabbt och går från att endast utveckla internt till att bli styrsystemsleverantörer till hela Traton Group (MAN, Scania, Navistar, MAN Latin America). Arbetet ligger i fordonsteknikens framkant, och Scania är det svenska företag som flera år i rad har haft flest godkända patentansökningar. Vår grupp består av 14 engagerade utvecklare som jobbar med applikationsmjukvaran för reglering av moment och bränslemängd, kyl- och oljesystem samt aggregatstyrning. Till gruppen söker vi nu en utvecklingsingenjör för funktions- och mjukvaruutveckling med fokus på motor- och momentstyrning.

 

Dina arbetsuppgifter

Din roll blir att utveckla nya strategier och funktioner inom gruppens ansvarsområde, implementera och testa dessa. Allt för att skapa en bättre produkt ur prestanda-, emissions- och förbrukningsperspektiv. Du kommer att få ett brett kontaktnät och följa dina funktioner från krav till validering. Frågeställningar som dyker upp under resans gång kommer att drivas såväl inom som utanför gruppen. Arbetet sker i en varierande miljö där mycket av testningen sker i motorprovcell och lastbil på vägarna kring Södertälje, men även i Spanien och Norrland under de årliga klimatproven.

 

Din profil

Vi söker en teknikintresserad civilingenjör eller motsvarande med kunskaper inom funktions- eller mjukvaruutveckling för inbyggda system alternativt annan bakgrund inom motor eller styrsystemsutveckling. Du har erfarenhet av programmering, modellering eller av några av våra verktyg, där Matlab, Simulink och programmering i C är centrala för oss.

Som person är du analytisk och gillar problemlösning men trivs också med ett kontaktnät som tar dig långt utanför gruppens gränser. Du är anpassningsbar och trivs med att både jobba med löpande kundanpassningar och i stora framtida projekt. Du har körkort för bil och behärskar obehindrat svenska och engelska i tal och skrift. Har du inte redan körkort för lastbil kommer möjlighet för att ta detta ges.

Viktigast är dock ditt driv och din passion att vara med i produktutvecklingens framkant.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Ett varierande arbete där du kommer få möjlighet att växa och utmanas i din roll med löpande kompetensutveckling och alla de fördelar som ett jobb inom ett storföretag innebär.

Scania erbjuder även flextid, arbetstidsförkortning, personalbil, tjänstepension, lunch till reducerat pris, Scania Jobbexpress Stockholm/Liljeholmen – Södertälje. Hjälp med boende för nyanställda kan erbjudas.

 

För mer information kontakta

Thomas Colton, gruppchef NCFC                08-553 506 18

Sofie Jarelius, utvecklare NCFC                  08-553 713 19

 

Ansökan

Sök via HR Inline/Jobbsök på Scania senast 30 december. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.

About the job

  • Title: Embedded SW-developer
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2018-12-30
  • Job Id: 20182993

About Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb