Polismyndigheten

Trainee på Polisens IT – Systemutvecklare

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 december 2018
Stängs
den 23 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning söker traineer till hösten 2019

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Traineeprogrammet startar 2 september 2019 och pågår på heltid de första sex månaderna – därefter fortsätter din anställning inom IT-avdelningen. Syftet är att erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till IT-avdelningen i synnerhet och att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär inom Polisens IT.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik i yttre tjänst, passkontroll/gränspolisen, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom IT-avdelningen.

Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens IT-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut – inte minst utbytet med de andra i traineegruppen. Du får möjlighet att komma i kontakt med många olika roller i din traineeroll som Systemutvecklare.

Rollen Systemutvecklare:
Du kommer tillsammans med drivna och tekniskt kunniga kollegor vara med och ta fram lösningar med modern teknik. Utveckling sker företrädesvis i Java och Angular, men polisens webbplatser utvecklas i C#/.NET. Polisens IT arbetar kontinuerligt med att se över hur nya tekniker kan ge mervärde till den polisiära verksamheten. Just nu pågår t.ex. flera initiativ runt artificiell intelligens.

Du arbetar i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och din vardag. Istället för att arbeta med projekt levererar vi rätt sak i rätt tid och utökar hela tiden våra förmågor till continuous integration och continuous delivery.

Teamen arbetar i enlighet med agila metoder och både utvecklar och förvaltar sina system. Arbetet sker i nära samverkan med poliser och vi strävar efter att avståndet mellan våra team och verksamheten ska vara så kort som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen inom data/IT, från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola
  • examen ska vara klar senast 2 september 2019 och får vara högst två år gammal när du ansöker
  • svenskt medborgarskap
  • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • kunskap i Java
  • kunskap i Angular
  • kunskap i C#/.NET

Personliga egenskaper

Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och en drivkraft att utvecklas. Som individ tar du gärna egna initiativ och har en god förmåga att samarbeta och lyfta blicken för att se till att det vi gör blir bra för Polisen som helhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Ann-Charlotte Hanqvist, tfn 010-56 394 93, alternativt via mail, student.it-avdelningen@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt hr.support@polisen.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 januari 2019!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb