Polismyndigheten

Trainee på Polisens IT - Informationssäkerhetsspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 december 2018
Stängs
den 23 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning söker traineer till hösten 2019

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Traineeprogrammet startar 2 september 2019 och pågår på heltid de första sex månaderna därefter fortsätter din anställning inom IT-avdelningen. Syftet är att erbjuda dig en bra introduktion och bred kunskap till polisverksamheten i allmänhet och till IT-avdelningen i synnerhet och att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär inom polisens IT.

Vi varvar praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Det blir till exempel verksamhetspraktik i yttre tjänst, passkontroll/gränspolisen, besök hos polisregioner, polismyndighet utomlands, andra myndigheter samt en mycket bred insyn inom IT-avdelningen.

Under traineeperioden skapar du värdefulla kontakter både inom och utanför Polisens IT-avdelning, något som ger stor nytta efter traineeperiodens slut inte minst utbytet med de andra i traineegruppen. Du får möjlighet att komma i kontakt med många olika roller i din traineeroll som Informationssäkerhetsspecialist. 

Rollen Informationssäkerhetsspecialist: 
Vill du bidra till att Polisens IT-system inte blir hackade och att information inte hamnar i fel händer? Som trainee inom informationssäkerhet kommer du finnas som stöd till olika produktgrupper inom IT-avdelningen för att gemensamt ta fram säkra lösningar. Ditt arbete kommer bland annat att bestå av att leda hot- och riskanalyser, genomföra informationsklassning och skyddsvärdesanalyser och att utifrån det ta fram relevanta säkerhetskrav. I många fall blir du även delaktig i implementationen av lösningarna.

Du kommer även att delta i arbetet med att utveckla Polismyndighetens ledningssystem för informationssäkerhet och förvalta policys, riktlinjer och instruktioner inom området. Ledningssystemet är nationellt och du kommer att få möjlighet att sprida regelverken genom utbildningar och kontakter med alla polisregioner.

Polismyndigheten har en stor organisation som arbetar med säkerhetsfrågor och vi har förmågor att förebygga, förhindra, upptäcka och agera på incidenter som endast ett fåtal organisationer i Sverige kan matcha. Du kommer med andra ord arbeta med de bästa inom området!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • examen inom data/IT, från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola med inriktning på säkerhet
  • examen ska vara klar senast 2 september 2019 och får vara högst två år gammal när du ansöker
  • svenskt medborgarskap
  • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
  • goda kunskaper inom informationssäkerhet och grundläggande kunskaper inom protokoll, designlösningar och nätverksarkitektur

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • grundläggande programmeringskunskaper
  • kunskap om applikationssäkerhet; OWASP
  • kunskap om PKI och hantering av krypteringsnycklar/certifikat
  • arbetat utanför studierna med informationssäkerhetsfrågor

Personliga egenskaper

Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och har en drivkraft att utvecklas inom  säkerhetsområdet. Då du till stor del kommer att arbeta nära dina kollegor ser vi att du har god samarbetsförmåga, kommunikationsförmåga samt att du vågar fråga när någonting känns oklart. Du föredrar att arbeta på ett strukturerat sätt och att arbeta resultatinriktat.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Ann-Charlotte Hanqvist, tfn 010-56 394 93, alternativt via mail, student.it-avdelningen@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas.

Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 januari 2019

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb