Enhetschef för e-hälsa och digitalisering

Rekryterare
Malmö Stad
Plats
Malmö (Kommun), Skåne
Annonserat
den 19 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Välkommen till ett chefsuppdrag inom IT som erbjuder något utöver det vanliga! Hälsa-, Vård- och Omsorgsförvaltningen vill vara ledande i Sverige när det gäller utveckling och användning av digitalisering, välfärdsteknik och e-hälsa inom det kommunala hälsa-, vård- och omsorgsuppdraget. 

Med utgångspunkt från förvaltningens digitaliseringsstrategi som antogs av nämnden i juni 2018 söker vi dig som vill vara med och ta vår förvaltning med in i framtiden!

Arbetsuppgifter

Din uppgift blir att på ett mål- och resultatinriktat sätt leda implementeringen av digitaliseringsstrategin, där brukaren i fokus samt intern och extern samverkan blir några av dina främsta ledord. 

I rollen som enhetschef har du ett övergripande förvaltningsansvar för strategin där du tillsammans med dina medarbetare inom Utveckling och IT-samordning kommer att driva och leda utvecklingen inom digitalisering, välfärdsteknik och e-hälsa i nära samråd med verksamheterna. Som enhetschef leder du även Malmö stads Larmcentral genom två sektionschefer. Här arbetar sammantaget cirka 60 specialutbildande larmoperatörer och tekniker för att öka tryggheten i Malmö under årets alla dagar, dygnet runt. 

Med ett entusiasmerande ledarskap, som karaktäriseras av ett kommunikativt och tydligt förhållningssätt, förväntas du leda och utveckla enhetens verksamhet, organisation samt personal. För att lyckas krävs förmågan att genom dialog skapa delaktighet, tänka strategiskt och se till helheten, både sett ur ett förvaltningsperspektiv och ur perspektivet Malmö stad. 

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschefen för strategisk utveckling och ingår i avdelningens ledningsgrupp där du, förutom att du driver enhetens frågor, verkar utifrån en helhetssyn på avdelningens uppdrag inom förvaltningen och i Malmö stad. Enhetschefen har även ett övergripande ansvar för telefoni och datorpark i förvaltningen. 

Utifrån din expertis förväntas du även bidra i stadsövergripande utvecklingsfrågor kopplat till IT-området, exempelvis Det digitala Malmö. 

Kvalifikationer

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom IT-området alternativt annan akademisk utbildning i kombination med kvalificerad arbetslivserfarenhet inom IT som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Din bakgrund inkluderar mångårig chefserfarenhet i kombination med ledningsarbete inom IT, med fördel från en större organisation. 

Vi lägger stor vikt vid erfarenhet av digitaliseringsstrategier. Har du erfarenhet av välfärdsteknik och e-hälsa är det meriterande. Att du har erfarenhet av målstyrning och uppföljning, projekt-/processledning samt budgetansvar är en förutsättning. Uppdraget kräver en mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. 

Du ska kunna kombinera en förståelse för det kommunala uppdraget med ett affärsmässigt tänkande. Tidigare erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation är meriterande, men inte ett krav. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen, varför svenskt medborgarskap är ett krav. Med anledning av detta kommer en säkerhetsprövning att genomföras i samband med erbjudandet av tjänsten. 

Malmö stad erbjuder dig ett utmanande chefsjobb i en förvaltning med professionell och engagerad personal. Genom din yrkesroll och din expertis inom IT kommer du att kunna göra skillnad i vardagen för förvaltningens medarbetare och inte minst de malmöbor som är i behov av stöd och hjälp inom ramen för förvaltningens uppdrag. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-20

Referensnummer: 175-18-225

Kontaktpersoner

 • Anne Wolf
 • Avdelningschef
 • 0702-697081
 • Hanna Wendel Diamantoudis
 • HR-konsult
 • 073-3667587
 • Annelie Fritzon (F)
 • Facklig representant Kommunal
 • 0705 57 95 18

Fackliga företrädare

 • Ann Hedman
 • Fysioterapeuterna/Saco
 • 0766-394547
 • 0766-394547

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 

Liknande jobb

Liknande jobb