Systemutvecklare

Rekryterare
EKN
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 december 2018
Stängs
den 10 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ekn

Om avdelningen/enheten

Vi har ett motiverat utvecklingsteam på plats och ett unikt egenutvecklat systemstöd för att stödja EKN:s uppdrag. På vår IT-avdelning arbetar idag 12 medarbetare och ungefär lika många konsulter med att utveckla och förvalta våra system. Vi har sett bra effekt av vår digitalisering och vill därför öka farten. EKN söker nu systemutvecklare med stort intresse av att lära sig nytt och bidra till vidareutvecklingen av systemstöd för EKN:s verksamhet. 

Arbetsbeskrivning

Under hösten 2017 påbörjades ett omfattande utvecklingsprojekt där EKN moderniserar sitt kunderbjudande. Affärssystemet är skrivet i PL/SQL och det interna gränssnittet är utvecklat i Oracle Forms. Vi skapar nu ett nytt modernt gränssnitt för våra användare i syfte att förenkla hantering av våra affärer såväl för våra kunder som medarbetare. Kunderna har tillgång till systemet via en ny kundportal utvecklad i Oracle Apex som lanserats i december 2018. I nära samverkan till dessa finns ett ärendehanteringssystem, iipax Permission, samt ett data-warehouse med QlikView som BI-verktyg. 

Som systemutvecklare kommer du primärt arbeta med utveckling av vårt affärssystem som moderniseras med hjälp av Oracle Apex. Du kommer också arbeta med den nya kundportalen. I arbetet ingår också att hantera olika typer av integrationer, oftast SOAP samt vår rapportgenerator vilket innebär arbete med XSL/XML. 
För att trivas hos oss bör du se IT som en möjliggöra för att stötta och effektivisera verksamheten. Du har ett stort intresse för programmering och vill arbeta med agila utvecklingsmetoder med syfte att hjälpa användarna få ett effektivt systemstöd för att driva EKN:s affärer. 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som EKN bedömer som likvärdig. 
Du är i början av din karriär men har hunnit jobba något år som systemutvecklare och söker nya utmaningar där du samtidigt får jobba för ett gott syfte, att främja svensk export. Du har erfarenhet av framförallt SQL och databasutveckling och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du behöver inte ha jobbat med Oracle PL/SQL eller Apex men är villig och har lätt för att lära samt ta till dig ny teknik. 

Meriterande erfarenheter är:
- PL/SQL utveckling
- APEX
- Databasmodellering
- Oracle Forms
- Oracle DBA i Unix/Linux
- BI t.ex. QlikView
- Ärendehanteringssystem t.ex. iipax Permission

Egenskaper

Vi söker efter en öppen, kommunikativ och prestigelös person som är van att samarbeta i utvecklingsteam och i projektgrupper tillsammans med kravställare. Du uppskattar att förmedla kunskap och har en nyfikenhet och ett intresse av att finna lösningar och att lära dig nytt inom framförallt systemutveckling och EKN:s verksamhet. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Arbetsprover kan komma att tillämpas i rekryteringen likaså provanställning.

För mer information

Vill du veta mer in tjänsten kontakta Magnus Lundqvist, it-chef. Frågor om anställningsvillkor besvaras av Johanna Vikman, HR funktionen. Facklig representant är Bo Lindgren, SACO. Samtliga nås på telefon 08-788 00 00.

Sista ansökningsdag

2019-01-10

Liknande jobb

Liknande jobb