Komplext jobb som söker rätt person, är Du vår nya modellerare av vårdens avtal?

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 15 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta hos en av Stockholms största arbetsgivare? Vill du arbeta med en av de centrala IT-komponenterna som hanterar stora delar av utbetalningen av avtalad vård? 

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, HSF, ansvarar för att invånare i Stockholms län har tillgång till en bra och säker hälso- och sjukvård samt tandvård. Varje år beställer Stockholms läns landsting vård för omkring 55 miljarder kronor. Förvaltningen upphandlar vård av den egenägda vården inom SLL och av privata vårdgivare. Arbetet sker i de interna processerna Avtala, Ersätta och Följa upp.  

Stora delar av de 2000 vårdavtalen hanteras av IT-komponenten Ersmo där avtalsområdet konfigureras i olika ersättningsmodeller så att rätt ersättning utbetalas i enlighet med respektive avtal. För närvarande har vi 210 modeller konfigurerade i Ersmo varav 160 modeller är aktiva med pågående avtal. Ersmo är en IT-komponent i ett ersättningsflöde med flera andra komponenter som du kommer behöva förhålla dig till. Frågorna kring hur ersättningen ska utformas är under ständig utveckling så arbetsuppgifterna skiftar, detta både till antal och komplexitet. Nu behöver vi dig som på ett tålmodigt, nyfiket och uthålligt sätt vill ta dig an arbetsuppgifterna inom detta ansvarsområde.  

Du kommer tillhöra Utvecklingsavdelningen som består av fyra enheter och har ett brett uppdrag i att analysera och utveckla sjukvårdsystemet, samt stödja beställaravdelningarna på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Tjänsten är placerad på enheten Beställarens systemstöd. På enheten arbetar 17 personer. 

Arbetsuppgifter

Ditt fokusområde är att konfigurera ersättningsmodeller i IT-komponenten Ersmo. Arbetet kommer innebära att du i samarbete med förvaltningens avtalsenheter förverkligar utbetalning av ersättning till vårdgivarna. Du kommer ha arbetsuppgifter i gränslandet mellan verksamhetsfrågor och det tillhörande IT-stöd du arbetar i. 

Den kompetens som ingår i denna tjänst - som du kommer införskaffa dig under tiden - är nödvändig under hela processen när nya eller reviderade vårdavtalsområden ska skapas. Ditt arbete har ett ”ax till limpa”-koncept där du är med som en naturlig del i avtalsprocessen. Du kommer bedöma om det tänkta ersättningsscenariot i avtalet går att realisera i IT-komponenten Ersmo. Ersmo är en IT-komponent som är unik och specialdesignad för Stockholm läns landstings behov. Ersmo utvecklas vartefter nya behov uppkommer och du kommer vara delaktig även i detta. I tjänsten kommer du få ytterligare kompetens i angränsande frågeställningar som du förväntas använda i arbetets ”ax- till limpa”-koncept. Du samarbetar med de olika avdelningarna inom förvaltningen i många olika frågeställningar vartefter din kompetens i denna komplexa verksamhet ökar. Även här ingår att delta vid behov av eventuell ändring och nyutveckling kring IT-stöd. 

Du kommer ha som arbetsuppgift att skapa rapporteringsanvisningar (på webb) för respektive vårdavtalsområde. Även annan dokumentation inom ditt arbetsområde kan vara aktuell att skapa vid behov. Förvaltningen använder Servicedesk för inkommande ärenden.  I förlängningen av den funktionen är du 3:e linjens support. Du blir då spetskompetens inom ditt område när sedvanlig ärendehantering i Servicedesk inte kan lösa den inkomna frågeställningen. Här kommer du få kontaktytor externt; till exempel med vårdgivare. 

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att skapa och förvalta ersättningsmodeller i Ersmo där du även ansvarar för att skapa och uppdatera tillhörande rapporteringsanvisningar. Därutöver är du ansvarig för att säkerställa att vårdgivarna via de konfigurerade ersättningsmodellerna i Ersmo får ersättning i enlighet med avtalet. 

Kvalifikationer och Personliga egenskaper

För denna roll krävs att du har en relevant högskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Alla utbildningar och kurser som relaterar till att du har förutsättningar att lyckas i din roll, med dina arbetsuppgifter och ansvarsområden är meriterande. Här kan utbildningar eller kurser i teamarbete, gruppdynamik, och ledarskap vara väl så viktiga som kurser i olika IT-system. Du har gedigen arbetslivserfarenhet från liknande eller motsvarande roller. De arbetsuppgifter och ansvarsområden du har haft i tidigare arbeten visar också att du har de personliga egenskaper som efterfrågas i denna tjänst. 

Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att arbeta tillsammans med andra i team och projekt, både som mötesdeltagare och mötesledare. Detta lika väl som att du har erfarenhet av att arbeta ensam och ta eget ansvar för ditt överenskomna ansvarsområde. Det är meriterande att ha kunskap om avtalsstrukturer och då framför allt så som dessa finns realiserade i landstingets Hälso- och sjukvård. Därutöver är det en fördel att ha kunskap om landstingets olika kodverk för rapportering av vårdkontakter, till exempel genom att ha erfarenhet från att ha arbetat med t ex patientadministrativa system. Erfarenhet från arbete i Stockholms läns landstings sjukvårdsorganisationen kan vara meriterande om ansvarsområdet ligger inom de beskrivna arbetsuppgifterna. Även arbetslivserfarenhet från andra typer av verksamheter där systemstöd för att hantera stora volymer information med inbördes kopplingar används är meriterande. 

Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med andra, därför ställer vi krav på att du har ett strukturerat och självgående arbetssätt, samtidigt som du är flexibel i ditt sätt att samarbeta och tycker om att arbeta i team. Du måste ha god kommunikationsförmåga och kunna formulera dig väl i både tal och skrift. Du har god pedagogisk förmåga när du bemöter frågeställningar från dina olika samarbetspartners. Eftersom du kommer arbeta med komplexa frågeställningar måste du vara analytisk och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen eftersom arbetsuppgifterna till stor del handlar om ditt sätt att möta utmaningarna inom ditt ansvarsområde. För att lyckas i din roll kommer krävas att du är prestigelös, har tålamod, är nyfiken och har uthållighet eftersom det är stora informationsmängder och deras samband som kommer vara fokus i dina arbetsuppgifter och ditt ansvarsområde. 

Vi kommer att intervjua kandidater kontinuerligt så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Liknande jobb

Liknande jobb