IT-Projektledare

Rekryterare
Åre kommun
Plats
Åre (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utvecklingsavdelningen söker nu en IT-Projektledare som vill arbeta med att utveckla Åre kommuns många olika verksamheter utifrån ett IT-perspektiv.

Åre kommuns IT-enhet arbetar aktivt med att skapa en hållbar IT infrastruktur och att bidra till verksamheternas digitalisering. I dagsläget är serverdriften outsourcad och system köps i första hand in som tjänst. IT-enheten arbetar också med att hjälpa kommunens olika verksamheter i deras verksamhetsutveckling av IT-lösningar. Vår ambition är att använda ny teknik på ett kostnadseffektivt sätt tillsammans med ett förändrat arbetssätt.

 

Arbetsuppgifter 
Arbeta med projektledning i IT-relaterade projekt. 
Genomföra förstudier för att ta fram underlag för projektgenomförande med fokus på IT-
implementation samt kravanalys. 
Planera, leda, prioritera och koordinera projektteam, både interna och externa resurser. 
Planera och leda förbättringsarbetet med IT-infrastrukturen. 
 
Du kommer att arbeta med att driva förbättringsarbete i verksamheten med IT i fokus samt hantera frågor kring IT-styrning och förvaltning av IT-system. I rollen som IT-projektledare använder du olika ramverk för IT-styrning, processer och förvaltning. 
 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som är engagerad, nytänkande och som tycker om att ta ansvar. Du har för verksamhetsområdet lämplig högskoleutbildning och gedigen erfarenhet av projektledning och av att självständigt leda IT-utvecklingsprojekt. 
Som person är du driven och är duktig på att arbeta i team. Du är idérik och har en god analytisk förmåga samt ett stort intresse för hur man kan effektivisera med hjälp av IT och ett förändrat arbetssätt. 
För att möta våra olika verksamheters olika behov förmågan att snabbt skaffa dig en överblick över behov, prioriteringar och möjliga lösningar av stor vikt. Vi lägger även stor vikt vid förmågan att kunna beskriva och analysera verksamheter ur ett helhetsperspektiv utifrån metoder, processer och krav på IT.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har god kommunikations- och presentationsförmåga.

Du har dokumenterat goda IT-infrastrukturkunskaper.
Krav på körkort.
Krav på svenskt medborgarskap.

 

Anställningen är 100 %, tillsvidare, tillträde snarast, individuell lön. Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
 
För mer information kontakta:
Johan Pettersson, Tf IT-Chef, 0647-161 00
Emilie Hedman, Rekryteringsspecialist, 0647-169 47

Fackliga representanter nås via Åre kommun, Kundtjänst, 0647-161 00

 
Välkommen med din ansökan via www.hrsupporten.se/are.php
Referens: IT-Projektledare

Sista ansökningsdag: 2019-01-20

 

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.
Anställningen är vakant under förutsättning att ingen övertalighet, behov av omplacering eller företräde finns i kommunen.

 

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.