Polismyndigheten

Teknikspecialister till gruppen Windowsserver

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 21 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Gruppen Windowsserver ansvarar för drift, livscykelhantering och utveckling av myndighetens Windows-baserade serverplattform, polisens e-postsystem, webb-drift samt förvalting av katalogstjänster och federationslösningar baserade på Microsoft Active Directory.


Arbetsbeskrivning

I rollen som teknikspecialist kommer du att ansvara för och vara en drivande kraft inom dina ansvarsområden, i samarbete med dina kollegor.

Typiska arbetsuppgifter består av:

 • drift, livscykelhantering och utveckling av befintliga miljöer
 • felsökning och kapacitetsplanering
 • omvärldsbevakning
 • uppföljning och rapportering
 • att vara aktiv och drivande i behovsdialogen
 • att vara rådgivande i tekniska uppdrag och styrgrupper

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har relevant eftergymnasial utbildning inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • har erfarenhet inom IT-förvaltning, IT-drift eller IT-utveckling i komplexa IT-miljöer med Microsoftteknologier i fokus
 • har dokumenterad erfarenhet av Windows Server och närliggande teknologier (certifieringar och/eller motsvarande kunskaper genom praktiskt arbete)

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift


Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet kring något av följande:

 • förvaltning/drift av Active Directory på en avancerad nivå.
 • strategisk planering
 • Public Key Infrastucture (PKI
 • arbetsledning/projektledning
 • nätverksarkitektur/nätverkssäkerhet
 • System Center Configuration Manager (SCCM)
 • servervirtualisering (Hyper-V/VMware)
 • molnbaserade tjänster/Azure
 • Microsoft Exchange
 • mobila plattformar
 • IT-säkerhetsarbete med Microsoft-teknologier i fokus
 • arbete i skyddsklassad tjänst

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på stark ansvarskänsla, initiativförmåga och förmåga att jobba självständigt och strukturerat. Du behöver också ha en god förmåga att samarbeta med representanter för andra teknikområden inom IT-avdelningen. För att trivas i teamet tror vi att du ska ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga som kännetecknas av en prestigelös och inkluderande framtoning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet


Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Patrik Brandting, tfn 010-56 417 94


Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 21 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se Märk din ansökan med diarienummer: A645.228/2018  i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

 

Liknande jobb

Liknande jobb