Testledare till Kronofogden it

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 17 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Just nu arbetar Kronofogden med ett stort teknikskifte. Vi söker nya kollegor som vill vara med och utveckla verksamheten och samtidigt utvecklas själva till­sam­mans med oss!

Hos oss finns det stora möjligheter att påverka och utveckla, såväl arbetsupp­gifterna som din egen kompetens. Vi sitter centralt i Sundbyberg och är ca 200 kollegor. Vi jobbar med komplexa miljöer och många integrationer där vi samarbetar flitigt med många andra myndigheter.

Vi har en bra arbetsmiljö med många glada och kompetenta kollegor. För tillfället jobbar vi med att utveckla och lansera vår digitala plattform där mycket ny teknik används. Samtidigt pågår arbete med att ersätta våra stordatorer med nya lösningar.

Nu är vi nyfikna på dig!

 

Ditt nya jobb

Som testledare hos oss arbetar du med att ta fram strategier, planering och analys för testning. Vi har infört ett agilt arbetssätt och du får möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt inom testning. Din tidigare erfarenhet har stor betydelse. Som testledare kommer du att ansvara för testerna i ett eller flera team inom ett verksamhetsområde.

Flera av våra it-projekt är strategiskt högt prioriterade för att utveckla och stötta Kronofogdemyndighetens kärnverksamhet. Du säkerställer att vi levererar rätt kvalitet i projekten och du får även stötta verksamheten i hur acceptanstest ska bedrivas.

Vi kommer även att upphandla standardapplikationer, så har du kunskap kring upphandling och acceptansförfarande är det högt meriterande. E-tjänster är ett annat stort prioriterat område som kommer att kräva testprocessutveckling för effektiv kvalitetssäkring.

Vi erbjuder en varierad arbetssituation eftersom vi arbetar med nyutveckling, vidareutveckling och expertstöd i en mix av stora och små projekt och förvaltningsgrupper.

 

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du ska ha en relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har gedigen och aktuell arbetslivserfarenhet av verksamhetsnära tester samt flera års erfarenhet som testledare där du har arbetat med test av komplexa administrativa applikationer.

Du ska ha god kännedom om testmetoder, processer och testverktyg som finns på marknaden.

Vidare har du stor erfarenhet av integrationsintensiv testning, god förståelse för komplexa testmiljöer och testdatahantering.

Vi har infört det agila arbetssättet hos oss så du ska ha bred och djup erfarenhet att arbeta agilt. Det är meriterande om du har arbetat med utforskande testteknik.

 

Dina egenskaper

Det är nödvändigt att du har förmågan att se helheten och förstå drivkrafter och behov i verksamheten. Vidare behöver du ha förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. För att lyckas måste du ha förståelse för såväl våra kunder som användare och beställare av systemen.

Du har en god ledarförmåga, du är strukturerad och har en god analytisk förmåga. Eftersom vi jobbar tvärfunktionellt inom olika områden behövs samarbetsvilja och mycket god förmåga att upprätthålla goda relationer såväl inom teamet som till leverantörer och kollegor på alla nivåer.

Du är öppen för att delge dina kunskaper till andra och själv utveckla dina färdigheter genom samarbete. Vi är fortfarande en ny organisation och det händer mycket hela tiden så du måste vara beredd på att vara flexibel och förändringsbenägen.

Du ska kunna kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och ha förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren.

 

Information

Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar provanställning på sex månader.

Du måste vara svensk medborgare då arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass.

Tillträde är enligt överenskommelse.

Vi använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss vänligen samtal från annonsförmedlare.

Intervjuer sker löpande men kan också dröja till efter nyår beroende på ankomsttid för ansökan.

Om du vill läsa mer om vår IT-avdelning; https://www.kronofogden.se/itjobb.html  Följ gärna Kronofogden på LinkedIn!

 

Kontaktpersoner

Annica Caesar
teamchef
010-579 20 26

Eva Kuosku
facklig kontaktperson ST
010‐579 20 10

Clarence Eliasson
facklig kontaktperson Saco
010-578 38 29

Du ansöker senast 2019-01-07 genom att klicka på knappen nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb