Polismyndigheten

Systemutvecklare till Operativa verksamhetssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 december 2018
Stängs
den 18 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Sektionen för operativa verksamhetssystem ansvarar för att tillhandahålla IT-stöd för operativ verksamhet, och i huvudsak för poliser i yttre tjänst. Vi tillhandahåller också IT-stöd för resurs- och insatsplanering i den brottsbekämpande verksamheten, liksom för regionledningscentralerna.


Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare i gruppen resursplaneringssystem kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga system, huvudsakligen skrivna i Java och närliggande tekniker, eller i .NET och C++. Du kommer även att arbeta med databaser, skript, dokumentera, testa samt ha kontakt med drift och verksamhet. Polisen är inne i en agil transformation där alla i teamen är med och bidrar i sprintplanering, retro, demos och dagliga stå-upp-möten. I ett av våra team provar vi att jobba med testdriven utveckling.

I resursplaneringsgruppen ansvarar vi för två system, vilka är egenutvecklade av polisen, COPS och PUM-A, vi söker systemutvecklare till båda teamen.

• COPS, är polisens systemstöd för operativ insats- och personalplanering. Applikationen ger stöd för resursplaneringsprocessen vad gäller personaloperativ planering (arbetstid, insatser m.m.). Här har vi påbörjat ett jobb med modernisering och webifiering av systemet och tekniken. I COPS jobbar vi huvudsakligen i C++ och Java i webbgränssnittet.

• PUM-A, är vårt webb-baserade stöd för planering, ledning, styrning och uppföljning av planlagd operativ verksamhet samt kompetensförsörjande verksamhet. Ett syfte med PUMA-A är att fungera som en nationell kunskapsbank för att dra lärdom av tidigare erfarenheter. PUM-A är skrivit i Java med en oracledatabas.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning inom IT-området, eller kunskap förvärvad på annat sätt, som kan bedömas likvärdig
 • minst 3 års erfarenhet av systemutveckling 
 • minst 3 års erfarenhet av att jobba i SQL-databaser

Samt ytterligare en av dessa kvalifikationer

 • minst 3 års erfarenhet av att jobba i Java / JEE
 • minst 3 års erfarenhet av systemutveckling i C++ och/eller .NET

Det är ett plus om du har erfarenhet av några av följande verktyg/miljöer

 • erfarenhet av att arbeta i agila team
 • applikationsservrar: t ex JBoss 
 • ramverk/tekniker: JPA, ajax, JSF, SAML 
 • verktyg: Eclipse, Maven, IntelliJ, Jenkins, Bitbucket, Visual Studio 
 • standarder: Java 8 eller senare, Java EE, EJB, Webservices, XML, JMS 
 • databaser: Ingres 
 • operativsystem: Linux 
 • testverktyg: Selenium, Arquillian, UFT

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har drivkraft och vana vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar i agila utvecklingsteam med gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös och analytisk med god problemlösningsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Ann-Charlotte Vikesdal tfn,
010-563 48 53

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 18 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

 

Liknande jobb

Liknande jobb