Smart och glad lösningsarkitekt sökes

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 28 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Hälso- och sjukvård är en av de största och viktigaste samhällsfrågorna. För att styra Sveriges största sjukvårdssystem med allt från akutsjukhus till små privata vårdcentraler krävs tillgång till data och fantastiska stödsystem.

Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla den möjligheten


Verksamheten ska digitaliseras och automatiseras så långt som möjligt. Utvecklingsbehoven för att kunna erbjuda ett modernt och sammanhållet IT-stöd är både omfattande och utmanande. Nu behöver vi dig en drivande, ambitiös och snabb person som kan kavla upp ärmarna och hugga i. 

Som lösningsarkitekt tillhör du Utvecklingsavdelningen som består av fyra enheter och har ett brett uppdrag i att analysera och utveckla sjukvårdsystemet, samt stödja beställaravdelningarna på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Tjänsten är placerad på enheten Beställarens systemstöd. På enheten arbetar 17 personer. 

Om tjänsten 
Lösningsarkitekt är både en strategisk och operativ roll som ansvarar för det långsiktiga strategiska perspektivet och deltar operativt i utvecklingsinitiativ med lösningsfokus och kravställning. Du hjälper oss att få ihop en hållbar IT-arkitektur som idag består av både äldre och moderna IT-lösningar med komplexa samband. Här får du lära dig mycket om Hälso- och sjukvård ur ett beställarperspektiv där det centrala är avtal, utbud, ersättning och uppföljning av vård. Du kommer tillhöra en verksamhetsnära beställarfunktion för IT, ett team med verksamhetsarkitekter, lösningsarkitekt, kravanalytiker och portföljansvarig. Teamet leds av utvecklingsansvarig och ansvaret omfattar arkitektur och att driva utvecklingsinitiativ. Vi arbetar med behov från tidig fas med utredning, analys, förstudier och utveckling där utvecklingen sker hos externa leverantörer.   

Beredningen av ärenden och nya initiativ är en förutsättning för att styrgrupper ska kunna prioritera och besluta. Du deltar i beredningen och granskar underlag innan beslut. När du jobbar i projekt är du ansvarig för att ta fram underlag som t.ex. lösningsförslag. 

Du samarbetar med utvecklingsansvarig, arkitekter, objektägare, sakkunniga, konsulter och projektledare. Ansvaret är brett och omfattar från att kartlägga nuvarande IT-landskapet, initiera utvecklingsinitiativ mot målarkitektur och ta fram lösningsförslag för nya behov.  

Som lösningsarkitekt har du många kontaktytor inom organisationen med IT-avdelningen och andra avdelningar och externt med  IT-leverantörer, vårdgivare och tillverkare. Du har en central roll både i projekt och i strategiska initiativ. Du kommer att utmanas och lära dig mycket om vård och om vårdens IT-lösningar. 

Kvalifikationer
För denna roll krävs att du har en relevant högskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi tror att du har en stor teknisk bredd och ett inspirerande djup inom ett eller flera områden. Lämplig bakgrund kan vara en motsvarande eller närliggande roll som lösningsarkitekt, utvecklare, teknisk projektledare, kravanalytiker eller förvaltningsledare IT. Du har praktisk erfarenhet från arbete med målarkitektur, arkitekturråd/beredning, projektarbete och projektgranskningar med stort IT innehåll. 

Du har erfarenheter inom API design, microservices och användande av integrationsplattformar.

Du har god förmåga att planera och strukturera ditt eget arbete och god förmåga att kunna bedöma arbetsinsats i projektens olika faser. Du är trygg med att presentera för styrgrupper och framförallt är du en lagspelare som vill utveckla Hälso- och sjukvården i Stockholm. 

Andra meriterande erfarenheter är om du har utbildning och certifieringar inom arkitekturområdet, kunskaper om TOGAF, UML, Archimate, affärssystem, Databas och BI/avancerad analys. 

Personliga egenskaper  
Som person har du ett strategiskt synsätt, förmåga att tänka långsiktigt och du är uthållig. Du har humor, är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.  

Övrig information
Hälso- och sjukvårdsförvaltningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som strävar efter att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. 

Arbetsplatsen ligger för närvarande på Hantverkargatan 11 på Kungsholmen. Under 2019 kommer avdelningen att flytta till nya moderna lokaler på Lindhagensgatan, där flera av landstingets verksamheter kommer att samlas.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Liknande jobb

Liknande jobb