Enhetschef till IT-säkerhetsenheten

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 14 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Migrationsverkets uppdrag innebär hantering av känsliga personuppgifter kopplat till människor som vill bo, arbeta och söka skydd i Sverige. Myndigheten är också inne i ett digitaliseringsarbete som innebär en förändring av processer och arbetssätt inom hela myndigheten med fokus på innovativa digitala lösningar, automatisering och livscykelhantering, och agila arbetssätt. Samtidigt verkar myndigheten i en föränderlig värld där hotbild och it-säkerhetsrisker ständigt förändras. Detta ställer stora krav på informations- och it-säkerhetsarbetet såväl operativt som taktiskt och strategiskt.

Ditt uppdrag

Som enhetschef ansvarar du för att styra och leda enheten med drygt tiotalet medarbetare. Enheten omfattar tre specialistområden: behörighetsstyrning, informationssäkerhetsanalyser samt it-säkerhet. Ditt uppdrag är att säkerställa att myndighetens hantering av identiteter och behörigheter uppfyller nödvändiga krav och regelverk, att myndighetens arbete med informationsklassning och riskanalys sker strukturerat och med god kvalitet samt att skapa förutsättningar för ett fullgott it-säkerhetsarbete. Eftersom it-säkerhet är ett omfattande och komplext område kommer du att ha en it-säkerhetsansvarig med specialistkompetens inom området till din hjälp. Din roll är att tillsammans med medarbetarna säkerställa en långsiktig strategi inom dessa områden samt att leda enheten mot uppställda mål.

Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för din enhet och ingår i sektionens ledningsgrupp, där du förväntas ta ett helhetsperspektiv och ha ett nära samarbete med dina chefskollegor för att vi ska nå våra högt ställda mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare och verksamhet inom it-området i kombination med erfarenhet av arbete inom it-säkerhet/informationssäkerhet.

Du har en akademisk examen inom it/datavetenskap eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för befattningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom området i en större organisation. Erfarenhet av riskhantering och av att arbeta med it-säkerhetsramverk så som ISO 27001 eller motsvarande är också meriterande. Tjänsten förutsätter också att du har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Som ledare har du ett helhetsperspektiv och agerar med personlig mognad i samspelet med medarbetare, chefskollegor, styrgrupper och användare. Du är handlingskraftig och systematisk med förmåga att organisera, genomföra och följa upp för att leverera mot uppsatta mål.  Du har ett genuint engagemang för att följa teknisk utveckling och skeenden i omvärlden, med förståelse för vad det ställer för krav på utveckling av myndighetens it-säkerhetsarbete.  Du behöver vara trygg i ditt ledarskap med förmåga att skapa förutsättningar för dina medarbetare att växa i sina roller och att skapa ett klimat som inspirerar till arbetsglädje och effektivitet. Ditt ledarskap präglas av mod, empati och tydlighet.

Du kommer till en sektion med högt ställda ambitioner i en myndighet som driver ett kontinuerligt förändringsarbete och som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.

Välkommen till oss!

Fram till den 14 januari ser vi fram emot att ta del av din ansökan och cv på www.migrationsverket.se/jobb. Vi samarbetar med ProAstri i chefsrekryteringar och i den här rekryteringen är Karin Ivarson, tel 070-824 69 08, vår kontaktperson. 

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

 

Anställningsform                   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning     Heltid
Antal lediga befattningar        1
Sysselsättningsgrad              100%
Ort                                         Norrköping
Län                                        Östergötlands län
Land                                      Sverige
Referensnummer                   3.3.1-2018-50431
Publicerat                               2018-12-20
Sista ansökningsdag             2019-01-14

Liknande jobb

Liknande jobb