Senior systemutvecklare C# .Net

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 31 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

.

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Vill du vara med och forma effektiva systemstöd för de svenska statsfinanserna? Kom och jobba på en myndighet med mycket it-utveckling och litet avstånd mellan idé och beslut!

ESV:s it-organisation ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av system som är centrala för framtagandet av statens budget. Digitaliseringen ställer allt större krav på ESV och för att stödja regering och myndigheter vill vi anpassa oss vad gäller kompetens och arbetssätt i takt med utvecklingen.

Vi är cirka 45 medarbetare, varav 20 är systemutvecklare. Vi arbetar i en modern teknisk it-miljö med fokus på kvalitativa systemleveranser och nöjda beställare.

Vi erbjuder

På it inom ESV har vi helhetsansvar för statens budget- och redovisningssystem. Vi ser till att allt funkar när det är som viktigast och bidrar aktivt till att finansministern kan presentera statens budget. Vi erbjuder ett spännande jobb där vi jobbar med teknik i framkant!

Vi sitter på central adress i öppna moderna lokaler. Hos oss är det högt i tak och nära från idé till beslut. Vi har ett mobilt arbetssätt och vi trivs tillsammans, vilket gör att många utvecklare stannar länge hos oss! Välkommen till vårt gäng!

Om jobbet

Som senior systemutvecklare får dina dagliga leveranser avgörande betydelse för den svenska regeringens förmåga att styra och följa upp landets ekonomiska utveckling. I den här spännande rollen ingår du i något av våra team som driver dagens och utvecklar framtidens system. Arbetet bedriver du i nära samarbete med övriga medarbetare och intressenter.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • ansvara för design och implementation av mjukvaruarkitektur inom teamet
  • skriva förvaltningsbar kod som dagligen används av många användare
  • ha en öppen dialog med verksamhet och externa intressenter
  • samarbeta med kollegor i ett agilt arbetssätt
  • hitta och genomföra förbättringar i både arbetssätt och befintliga/kommande system
  • jobba med automation av testning och driftsättningar


Om dig

Du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av systemutveckling, goda programmeringskunskaper och stort intresse av att lära dig nya tekniker, språk och ramverk. Du har i grunden en akademisk utbildning med inriktning mot it eller motsvarande som vi bedömer likvärdig. Goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift är en förutsättning.

Vi använder oss av Microsofts utvecklingsplattform, varför det är ett krav att du behärskar utveckling med C#, MVC, SQL, HTML och etablerade ramverk för Javascript.

I urvalet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har även mycket god samarbetsförmåga och är van att aktivt arbeta för att hitta och föreslå lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Mer information

Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 januari 2019.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Läs mer om ESV och hur det är att jobba hos oss här! Om du har frågor om jobbet är du välkommen att kontakta enhetschef Bengt Häll på telefon 08-690 45 49. Har du frågor om vår rekryteringsprocess är du välkommen att kontakta HR-specialist Victoria Karlsson Wigren på telefon 08-690 45 19. Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande SACO, telefon 08-680 44 44 och Johan Hjerpe, ordförande ST, telefon 08-690 43 35.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb