Verksamhetsutvecklare IT – för bättre matvanor och säkrare livsmedel

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 21 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en driven, självgående och kommunikativ person som drivs av verksamhetsutveckling? Vill du arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte och bidra till samhällsnyttan? Livsmedelsverket är inne i en digitaliseringsfas och nu söker vi fler kollegor till vår IT-avdelning. Som verksamhetsutvecklare hos oss får du en spännande arbetsroll med stor möjlighet att påverka. Sök redan idag!

Varför Livsmedelsverket?

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling.

Tillsammans med dina kollegor inom IT och verksamheten kommer du att arbeta med utveckling av vår verksamhet och tillhörande system. Vi samverkar även med många andra aktörer för att få bra ekosystem. Vi har högdelaktig och stort engagemang i allt vi gör och månar om vår personal. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare IT på Livsmedelsverket har du en bred roll där du jobbar nära verksamheten för att genom innovationer och förstudier hitta de bästa verksamhetsutvecklingsidéerna och omsätta dem till tjänster och produkter. Du ansvarar även för att omsätta verksamhetens krav till effektiva IT-stöd och säkerställa att verksamheten stöds av rätt system, med väl avvägda lösningar mellan kvalité, effektivitet och säkerhet. Du kommer att arbeta på vårt huvudkontor i centrala Uppsala.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning inom system/datavetenskap eller har inhämtat motsvarande kunskap på annat sätt. Du behöver ha flera års erfarenhet av verksamhetsutveckling och strategiskt arbete, givetvis finns också ett stort intresse för verksamhetsutveckling. Du har arbetat med verksamhetsutveckling med IT-stöd, har erfarenhet av metoder och arbetssätt i de tidiga faserna från idé till projekt samt att omsätta behov i lösningar.

För att fungera bra i rollen behöver du också ha stor erfarenhet av att samverka med andra organisationer och leverantörer, för att få fram bra tillämpningar som sätter användarens behov och livshändelser i centrum. Det är meriterande om du har arbetat med processutveckling, kravfångst, projektledning och förändringsledning. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar engelska språket.

Som person är du drivande och har förmåga att engagera och skapa förtroende hos dem du arbetar med. Med ditt analytiska sinne är du uppmärksam på hela organisationen och har en förståelse för de olika verksamheternas behov. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

Du är självgående i ditt arbete och arbetar noggrant, effektivt och ansvarsfullt. Du är prestigelös, samarbetsinriktad och bygger upp och vårdar nätverk inom och utanför organisationen. Du stimuleras av att arbeta med personer inom olika verksamheter och med olika kompetenser. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Kristina Essén. Representant för SACO är Karin Neil Persson och för ST Leif Pedersen. Kristina nås efter den 7 januari och våra fackliga representanter efter den 9 januari, samtliga via vår växel med tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-01-14, ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT- och service

Diarienummer: 2018/04056

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Referenser, betyg och intyg som styrker din ansökan ska tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
 

 

Liknande jobb

Liknande jobb