Två gruppchefer till enheten IT-nära förvaltning på SLL IT

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en gruppchef till Mellanlagring som har sin leveransfokus inom tjänsten som ger stöd i förvaltningen för mellanlagring av data, för både hälsa- och sjukvård och administrativa system. Vi söker en gruppchef till IT-nära teknisk applikationsförvaltning som har leveransfokus inom tjänsten som ger ett stöd i löpande tekniskt förvaltningsarbete och livscykelhantering.

Vi erbjuder

Då vårt uppdrag är att leverera säker och pålitlig IT-drift, ansvar för och modernisera IT-infrastrukturen, medverka till satsningar för framtidens hälso-  och sjukvård samt svara för gemensam upphandling av IT-tjänster inom Stockholms län öppnar det för många spännande möjligheter att utvecklas både som person men även vara en del av utveckling för framtidens IT stöd inom länet. Nya ökade behov av samhällsservice gör att vården behöver vidareutvecklas och bli mer effektiv.

Om tjänsten

Som gruppchef ska du möjliggöra förvaltningsarbetet, som är i löpande utveckling, genom en god planering och uppföljning av verksamheten. Verksamheten förändras ständigt och förvaltningen av objekten anpassas i takt med nya behov. Att skapa strukturer och tydlighet inom området innebär särskilda utmaningar eftersom förvaltningen till sin natur går över organisationsgränser. Gruppchefen förväntas skapa en sammansvetsad grupp som samtidigt söker samverkan både inom enheten och med andra grupper, enheter och avdelningar. Gruppchefen förväntas också delta i utveckling av SLL ITs gemensamma arbetssätt och se till att det implementeras inom den egna gruppen. Gruppchefen leder tillsammans med ledningsgruppen på enheten utvecklingen utifrån strategier och riktlinjer.   

Gemensamt för båda gruppchefernas ansvarar är:   

  • Leda och följa upp resultat med mål att skapa motiverade, kompetenta medarbetare, både på grupp och individnivå. 
  • Kompetensförsörja och hantera rekryteringar så att gruppen löpande är bemannad utifrån uppdrag och ansvarsområden.   
  • Årligt genomförda PU-samtal och lönerevisioner.   
  • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning och bidra till avdelningens verksamhetsplan samt analyser och rapportering av resultat.   
  • Delta i arbetet med tjänsteutveckling inom gruppens tjänsteområde för att säkerställa gränsdragningar och utveckling av arbetsflöden/processer, prismodell, förvaltnings- och tjänsteutvecklingsplan.  
  • Säkerställa att sina medarbetare följer fattade beslut, regler och policys.  

Vem är du?

För att matcha kravprofilen ska du ha praktisk erfarenhet av att leda arbete inom drift- och förvaltning för verksamhetsnära applikationer och system. Du har god förståelse för affärer och kunskaper inom ekonomiuppföljning. Du har kännedom om IT inom hälso- och sjukvård och är mycket intresserad av att följa utvecklingen inom detta område. Till den här tjänsterna söker vi dig som har relevant högskoleutbildning eller likvärdig erfarenhet. Meriterande är utbildning inom Pm3 och ITIL. Det är även en merit om du har antingen praktisk erfarenhet av metadatahantering eller praktisk erfarenhet av applikations- och databaslösningar. Har du tidigare arbetet i offentlig sektor är det ett plus. Dina kunskaper är goda i att formulera dig på svenska i såväl tal som skrift. 

Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att vara chef med personalansvar och att du är lyhörd och prestigelös i ditt ledarskap. Som person har du ett problemlösande förhållningssätt och en väl utvecklad kommunikativ skicklighet. Du har förmågan att växla perspektiv mellan detaljer och helhet. Till dina starka sidor hör planera, organisera och prioritera. 

Låter det intressant? Meddela vilken av gruppchefstjänsterna du söker. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av denna tjänst. 

6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. 

SLL IT är landstingets gemensamma IT-organisation. Vårt uppdrag är att leverera säker och pålitlig IT-drift, ansvara för och modernisera IT-infrastrukturen, medverka till lösningar för framtidens hälso- och sjukvård samt svara för gemensam upphandling av IT-tjänster. Vi är 370 medarbetare och sitter på Norra Stationsgatan i Stockholm. Läs mer här


Kontakt
Ann-Charlotte Djuphammar 

contacticon phone 08-123 195 86

Fackliga representanter
SACO: Mona Ternelius 08-12317830
Vision: Anne-Lie Vestlund 08-12314280

Referensnummer
159884


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb