Polismyndigheten

Teknisk produktspecialist för våra underrättelsesystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 15 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför en extremt spännande tid med hög tillväxt och ny teknik. Vi behöver säkra att våra leveranser håller en god kvalitet och fungerar säkert i olika miljöer samt att teknik och verksamhetsnytta bibehålls över tid. Vår uppgift på Nationella underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att Polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara IT-system, så att underrättelsetjänsten kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt ligga långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Vi behöver nu förstärka med ytterligare en produktspecialist som besitter ett stort driv och initiativförmåga, och som vill vara med och utveckla system som bidrar till en effektivare polis med extra fokus på Polisens underrättelsetjänst. Om du är redo för en större uppgift så har vi en tjänst som du bör söka!

Arbetsbeskrivning

Som produktspecialist hos oss arbetar du i ett positivt och engagerat team, med höga ambitioner, bestående av bland annat systemutvecklare och ytterligare produktspecialister. Du kommer att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring våra produkter och system. Du kommer spela en betydelsefull roll i ett agilt utvecklingsteam där ditt ansvar kommer vara att leda arbete kring kravinsamling, inköp, införande och förvaltning av våra produkter.

Som specialist för våra applikationer kommer du även arbeta med att konfigurera och anpassa standardsystemet/applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du kommer behöva bedriva omvärldsbevakning inom området för att säkerställa en god livscykelhantering rörande produkten. Du arbetar både med egenutvecklade produkter och upphandlade standardprodukter. För upphandlade standardprodukter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Du kommer arbeta i tätt samarbete med våra beställare och målgrupper inom verksamheten och du är med och planerar hur införandet av nya förmågor i IT-systemen ska ske på bästa sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag/projekt
  • erfarenhet av att jobba tillsammans med verksamhet/kund
  • mångårig erfarenhet av att genomföra förändringar av produkter och IT-system
  • förmåga att hantera produkter ur ett livscykelperspektiv
  • erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet och informationssäkerhet

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • förmåga till strategiskt tänkande och helhetssyn 
  • erfarenhet av agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt
  • erfarenhet av att arbeta med Confluence och Jira
  • erfarenhet av att samarbeta med externa leverantörer
  • erfarenhet av att snabbt sätta sig in i hur nya verksamheter och IT-lösningar fungerar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamheten, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt vilja lära dig mer inom ditt kompetensområde.

Vi ser vidare att du är en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Sök jobbet redan idag om du redo för en större uppgift! 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Margona Åhman tfn, 070-6195250 alternativt gruppchef Magnus Malmberg tfn, 073-0689659

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 15 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb