Digital Affärsutvecklare - Enterprise Arkitekt

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 31 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och leda Arbetsförmedlingens digitalisering in i en ny era?

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi är mitt inne i ett omfattande förnyelsearbete där digitaliseringen är en viktig del för att säkerställa att vi skapar värdefulla tjänster för våra kunder. Genom att aktivt utveckla vår verksamhet och dra nytta av digitaliseringens möjligheter ska vi leverera moderna, värdeskapande tjänster.

Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.

Vi söker nu en Digital Affärsutvecklare/Enterprise Arkitekt som är beredda att ta ansvar för att bygga upp vårt nya digitala erbjudande.

Förnyelsen av Arbetsförmedlingen innebär en reformation i grunden av både IT -plattformen och CIO funktionen, vilket bland annat innebär ett ökat ansvar för CIO funktionen att leda och driva den digitala affärsutvecklingen inom myndigheten.

Vår förnyelseresa innebär inte bara stora förändringar ur ett IT/teknik perspektiv utan det är minst lika mycket en kulturell förnyelseresa. Vi siktar mot Självledarskap och har en tydlig ledningsfilosofi som stödjer detta.

Ett led i förflyttningen är etableringen av en ny organisation inom CIO funktionen. För detta behöver vi Digitala Affärsutvecklare som brinner för att utveckla våra affärsområden genom att förstå verksamhetens behov och tolka det till värdeskapande tjänster genom teknisk innovation. "Digitalt först" är en ledstjärna i vår utveckling.

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i ett team av arkitekter som arbetar i gränslandet mellan affärsverksamhet och IT. Teamet ansvarar för att ta fram målarkitektur och strategier tillsammans med berörda intressenter. Då samtliga av våra affärsområden är i behov av ett tekniskt språng behöver du vara engagerad nationellt och internationellt för att fånga upp trender och standarder som ska säkra att vi väljer de bästa lösningarna för att nå våra mål. Du behöver vara analytisk och se den röda tråden i verksamhetens strategier och tolka dessa till aktiviteter i din domän.

Vår enhet består av tre sektioner som ansvarar för områdena projektledning, portföljstyrning och arkitektur. Arkitektursektionen är under uppbyggnad och vi är i processen att utveckla målbilder och arbetssätt och vi söker nu dig som vill bidra med kompetens och engagemang.

Kravprofil

  • Erfarenhet av verksamhetsarkitektur och IT-arkitektur från större organisationer
  • Erfarenhet av att definiera IT-lösningar i komplexa verksamhetsområden, med förmåga att skapa färdplaner för lösningar
  • Erfarenhet av arbete inom området Enterprise Architecture (EA)
  • Arbetslivserfarenhet av att leda andra
  • Högskoleexamen inom data- och systemvetenskaplig inriktning, alt. Civilingenjör/Ekonom, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt inom relevant område
  • Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande delar

Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika arkitekturroller samt att du har kunskap i några av dessa områden:

  • Affärsutveckling inom arbetsmarknadsområde
  • Kopplingen mellan affärsmodeller och EASystem- och applikationssäkerhet
  • Artificiell Intelligens
  • Arbete i ledningsgrupper o/e styrelser.

Egenskaper

Som person har du förmågan att lyfta blicken och skapa ordning genom att se mönster och hitta strukturer genom ett starkt analytiskt tänkande. Du är drivande och resultatinriktad och genom ett nätverkande- och initiativtagande beteende får du lätt med dig folk. Du har en tydlig ledarprofil, kommunikativ förmåga och du gillar att skapa energi och samspela i team. Du har en god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer. Du har förmåga att också kunna tänka utanför ditt eget område och bidra till myndighetens bästa.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Rollen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2019 märkt med Af-2018/0060 8454. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av Saleem Nilsson, Saleem.Nilsson@se.experis.com, 070-322 13 77. Ansök här!

 

Arbetsgivarens webbplats

http://www.arbetsformedlingen.se

Kontaktinformation

Andreas Deniz, Facklig företrädare SACO, Telefonnummer: 010-486 21 98

Stefan Olson, Sektionschef, Telefonnummer: 010-4870977stefan.olson@arbetsformedlingen.se

Carin Carlberg Berglund, Facklig företrädare ST, Telefonnummer: 010-487 62 23

Ulf Törnkvist, Facklig företrädare SEKO, Telefonnummer: 010-487 04 46

Liknande jobb

Liknande jobb