Informationsarkitekt

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SOM INFORMATIONSARKITEKT på Riksbanken kommer du att ha en mycket viktig roll där du är med och driver ett omfattande och spännande förändringsarbete för att skapa nya möjligheter och lösningar och bryta ny mark. Du kommer också att har stora möjligheter att göra skillnad och arbeta i nybildade konstellationer där du får chans att påverka och utforma arbetet och din roll. Förutom att bidra med resultat i våra projektleveranser kommer du att utgöra en mycket viktig kugge i uppbyggnaden av vårt kompetenscenter för Enterprise Architecture (EA). Vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt en omgivning som få kan matcha.

Som informationsarkitekt ansvarar du för att omsätta verksamhetens krav till tydliga och effektiva informationsmodeller där arbetet utförs i nära samverkan med och stor förståelse för verksamhetens behov. Du arbetar med informations-, verksamhets- och IT-arkitektur på övergripande nivå men även operativt inom olika projekt. I ditt arbete samarbetar du med många delar av Riksbankens organisation. Rollen är en nyckelposition och syftar till att säkerställa att Riksbankens IT-stöd bidrar till att uppnå övergripande affärsmål och strategier. I arbetsuppgifterna ingår att leda och styra arbete med informationshantering samt utveckla och förvalta informationsmodeller och -arkitektur som är en del av Riksbanken EA-ramverk. Detta innebär att du analyserar, beskriver och visualiserar informationsmodeller, lösningar, strukturer, skeenden och samband. I arbetet ingår också att genomföra granskningar och bedömningar av leverantörers realiseringsalternativ samt att säkerställa att IT strategi, styrande principer och IT riktlinjer efterlevs och kontinuerligt utvecklas. Du bidrar med din erfarenhet och kunskap och agerar rådgivare i frågor kring hur verksamheten kan utvecklas med hjälp av IT. 

VI SÖKER DIG SOM har universitets- eller högskoleutbildning inom data-/systemvetenskap eller motsvarande. Du har flera års erfarenhet av rollen som Informationsarkitekt och mycket goda kunskaper inom informationsarkitektur. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Det är meriterande om du är certifierad informations-, lösnings- eller verksamhetsarkitekt. 

Erfarenhet av flera av följande områden är önskvärt:

  • Erfarenhet av modellering av processer, information och system samt erfarenhet av systemutveckling och systemutvecklingsprojekt
  • God förståelse av olika metoder för informationshantering
  • God förståelse av affärsprocesser, projekt- och implementationsmetodik
  • God vana av att dokumentera, presentera, driva möten och workshops
  • Erfarenhet av Business Intelligence, Data Warehouse och arbete med analysverktyg
  • God kunskap och förståelse av olika Enterprise Architecture ramverk och metoder
  • Förvaltning enligt pm3
  • Kunskap och erfarenhet av ITIL

SOM PERSON är du positiv och drivande, ansvarstagande, initiativrik och van att arbeta mot mål. Du är strukturerad med god samarbetsförmåga, kreativ och gillar att jobba som generalist med många kontaktytor till interna och externa intressenter. Du gillar att söka kreativa lösningar på problem i en positiv och entusiastisk anda. Du har god förmåga att se strukturer och samband och fånga dessa i förståeliga modeller. Du har helhetssyn och ett genuint intresse för verksamhetsprocesser samt hur IT kan användas för stödja dessa. Du kan diskutera frågeställningar både med tekniska specialister och personer utan djup teknikkunskap.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras. 

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta studieintyg senast den 20 januari 2019. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Sinisa Cicovic, tel. 08-787 0321. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök. 

Riksbankens IT-verksamhet består av två enheter som leds av varsin enhetschef. Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL och vår IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system. 

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Liknande jobb

Liknande jobb