Lösningsarkitekt inom Business Intelligence/Analytics

Rekryterare
Riksbanken
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SOM LÖSNINGSARKITEKT inom Business Intelligence och Analytics på Riksbanken kommer du att ha en mycket viktig roll där du är med och driver ett omfattande och spännande förändringsarbete för att skapa nya möjligheter och lösningar samt bryta ny mark. Du kommer också att ha stora möjligheter att göra skillnad och arbeta i nybildade konstellationer där du får chans att påverka och utforma arbetet och din roll. Vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt en omgivning som få kan matcha. 

Du ansvarar för att omsätta verksamhetens krav till effektiva IT-stöd där arbetet utförs i nära samverkan med och stor förståelse för verksamhetens behov. Du föreslår lösningar, driver arbetet framåt och är ett stöd i verksamhetsutveckling och förändringsarbete. I arbetet ingår bland annat kravställning, hantering och strukturering av information samt lösningsförslag/lösningsdesign. I arbetsuppgifterna ingår även att beskriva, modellera, visualisera och analysera lösningar och att säkerställa att IT strategi, styrande principer och IT riktlinjer efterlevs och kontinuerligt utvecklas. Du bidrar med din erfarenhet och kunskap och agerar rådgivare i frågor kring hur verksamheten kan utvecklas med hjälp av IT.

I tjänsten ingår även att kunna ta andra roller som t ex teknisk projektledare, kravanalytiker, verksamhetsarkitekt, systemansvarig. 

Du kommer att ha ett tätt samarbete med representanter för verksamheten, IT och leverantörer till Riksbanken.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års arbetslivserfarenhet i rollen som lösningsarkitekt. Det är meriterande med examen i data/systemvetenskap eller motsvarande. Även certifiering som verksamhetsarkitekt, lösningsarkitekt, kravställare eller motsvarande är meriterande.

Det är önskvärt att du även har erfarenhet av flera av följande produkter/områden:

  • Erfarenhet av BI, Data Warehouse och av arbete med analysverktyg (t.ex. Tableau, Qlick Sense, SAS VA, Power BI)
  • Ny teknik som ”Big Data” och avancerad analys, t ex preskriptiv analys och Machine Learning
  • Kravanalys
  • Systemarkitektur
  • Teknisk projektledning
  • Förvaltning enligt pm3
  • ITIL
  • Systemutveckling
  • Programmering i Phyton, R eller liknande
  • God vana att dokumentera, presentera, driva möten och workshops

SOM PERSON är du positiv, serviceinriktaddrivande och initiativtagande. Du är också strukturerad, bra på att analysera och kommunicera och tycker om att samarbeta. Du uttrycker dig även väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Här får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling. 

VI VILL HA DIN ANSÖKAN inklusive relevanta betyg senast den 20 januari 2019. Om du har frågor är du välkommen att ringa Elisabeth Karlsson på 08-787 06 37. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Riksbankens IT-verksamhet består av två enheter som leds av varsin enhetschef. Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL och vår IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Liknande jobb

Liknande jobb