IT-Gruppchef för utveckling av våra Ärendehanteringsmotorer och klienter.

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 26 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsbeskrivning

Back-end är det nya svarta!

Området är under stark utveckling och expansion och gruppens leveranser står i direkt kopplingen till regeringens beslutade lagkrav och innehållet i pensionsöverenskommelsen. Du kommer att arbeta i en chefsposition för en utvecklingsgrupp ansvarig för våra affärsprocess-system och klienter.
Gruppen består idag av cirka 15 medarbetare och ett antal konsulter. 

Medarbetarna i gruppen är specialister vars kompetenser spänner över flera roller, från utvecklare till systemarkitekter och scrum masters. Vår Continuous Delivery och våra arbetssätt är under ständig förbättring och förändring och du kommer ha en mycket aktiv del i den framtidsbild vi arbetar med.

I ditt uppdrag ingår såväl strategiska som operativa uppgifter. Det handlar om att leda och utveckla verksamheten enligt gällande planer i linje med medarbetarnas kompetens och engagemang. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för enheten Utveckling och Test och där bidra i det strategiska arbetet. Vidare kommer du att leda förändringsarbete och tydligt kommunicera vision, mål och värden till alla medarbetare. Pensionsmyndigheten ligger i framkant med att prova tekniska innovationer och vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten.

Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare. Tillsammans med gruppchefen för test av affärsprocess-system och klienter, ansvarar ni för att vi har en agil, stabil och flödeseffektiv verksamhet.

Din arbetsplats är placerad i ljusa och moderna lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Utbildning och erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:

- Goda kunskaper och erfarenhet av Agile test och utveckling 

- Relevant akademisk utbildning, troligen med ingenjörsinriktning 

- Erfarenhet som chef eller annan personalledande roll med fullt ansvar för budget, prognos samt personalärenden så som rekrytering och lönesättning

- Erfarenhet av och förmåga att leda en grupp som besitter hög teknisk kompetens

- Goda kunskaper i svenska och engelska i likväl tal som skrift

Egenskaper

Du har en hög dos av naturlig fallenhet för Servant leadership och tillitsbaserat ledarskap.
Du delar vårt fokus på ständiga förbättringar, effektiva flöden och nya arbetssätt samt gillar balansen mellan att få din grupp att växa och arbeta strategiskt i ledningsgruppen. Du äger en utvecklad känsla för, och förmåga att, kommunicera och samarbeta med din omgivning - både på ledningsnivå och med myndighetens övriga anställda. Du är trygg, prestigelös, stabil och har god självinsikt.

Som ledare lockar du fram innovationskraften hos dina medarbetare och analyserar både nuläget och framtiden för en strategisk helhet. Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här chefsrollen inom IT så kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö, stora möjligheter att påverka och förverkliga idéer hos en myndighet i den absoluta framkanten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svensk medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

För mer information

Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Daniel Andersson: daniel.o.andersson@pensionsmyndigheten.se 

Fackliga representanter: SACO: Thomas Martinuzzi 010-454 35 52, ST: Rikard Kinderås tel. 010-454 20 10.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 10 januari 2019. Ange diarienummer PSL 2018-163 i din ansökan.

Sista ansökningsdag

2019-01-10

Liknande jobb

Liknande jobb