IT-arkitekter

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 17 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det här gör du som lösningsarkitekt inom systemintegration på Folksam 
Just nu söker vi två IT-arkitekter med gedigen integrations- och cloudkompetens samt kompetens inom RedHat 3Scale API Management och OpenShift. Roller syftar till att hjälpa i modernisering av Folksams integrationsdomänen. För att lyckas i rollen ställs det höga krav på såväl personliga egenskaper, teknisk kompetens samt genuint intresse för att förstå verksamhetens behov och dess realisering i vår nya tekniska landskap.

Du kommer att driva den arkitekturella utvecklingen inom området system integration. Du kommer bl.a. jobba med kartläggning av befintliga processer, skapa informationsmodeller, ta fram målarkitekturer och integrationsstrategier och genomföra arkitekturgranskningar. Du översätter verksamhetens krav till en realisering som är i linje med de strategier, principer och riktlinjer som har beslutats på koncern- och områdesnivå. Realiseringen kan innebära nyutveckling, vidareutveckling eller införande av en standardprodukt eller tjänst. Arbetet bedrivs i form av projekt eller uppdrag och vi arbetar enligt Lean/Agile metoden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Säkerställa att lösningens kvalitetsegenskaper (såsom prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) adresseras och vägs mot funktionella krav
  • Se till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning.
  • Ta fram processmodeller, integrationsstrategier, scenariobeskrivningar och informationsmodeller.
  • Fokusera på helheten – inte bara att systemet gör saker rätt utan även att systemet gör rätt saker.
  • Genomföra arkitekturgranskningar.
  • Du säkerställer kvalitet i leveransen och ditt främsta mål är en nöjd beställare. Dessutom bidrar du till att ditt team ska uppnå sina mål. Du delar med dig av din kompetens och du lär dig ny teknik tillsammans med dina kollegor. I din roll har du ett brett kontaktnät inom och utanför Folksam och ett nära samarbete i arbetsgruppen.

Inom Folksam IT pågår det just nu modernisering och stora förändringar för att möta nya krav från verksamhet, kunder och omvärlden. Utvecklingstakten fortsätter att öka och det blir allt viktigare att arbeta fortlöpande med förbättring och effektivisering av vårt informations- och processtöd.

Integrationskontoret ansvarar för alla Folksams integrationer, både externt mot flertal externa partners samt internt mellan olika system. Vår grupp består av 15 medarbetare och vi arbetar enligt Lean/Agile metodologi. Vi har flera team som har uppnått hög grad av självorganisering och strävar ständigt efter förbättringar och ännu högre grad av intern effektivitet. Vi är hjälpsamma, nyfikna, vi söker kunskap, delar gärna med oss av den och vi har roligt på jobbet.

Är du den vi söker? 
Om du är den vi söker så motiveras du av att arbeta med cloud- och integrationsteknologier och plattformar, du kan snabbt anamma ny teknik samt har en mycket bred teknisk kompetens som krävs för att kunna förstå våra befintliga IT-landskap och IT-system. Du är nyfiken på vilka möjligheter cloud arkitektur erbjuder, vilka begränsningar den har och du har erfarenhet av integrationsakritektur i hybridmiljöer. Du har en god övergripande förståelse för olika integrationsstrategier, master data management, IT-säkerhet och IT-infrastruktur.

Du kommer bl.a. jobba med kartläggning av befintliga processer, skapa informationsmodeller, ta fram målarkitekturer och genomföra arkitekturgranskningar.

Du har examen från universitet eller högskola inom IT eller motsvarande. Erfarenhet av olika utvecklingsmiljöer samt multisourcade miljöer och cloud tjänster eller Red Hat 3Scale API management är nödvändiga.

Som person är du självgående och ansvarstagande med stort engagemang för dina arbetsuppgifter och du har förmåga att strukturera upp de uppdrag du ansvarar för och du anpassar dig till förändrade omständigheter. Då det ofta är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer och kan fokusera på rätt saker, samt att du kommunicerar lugnt och tydligt. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan i dag, dock senast 17 januari 2019. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Annika Lindvall, avdelningschef för Datakraft och Integrationskontoret (0725-80 64 98) eller Markus Hoc, områdesarkitekt för domän integration (0708-31 64 54).

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist (0708-31 60 44), Akademikerföreningen Per Hansson (0708-31 60 67) och Handels Mikael Carlsson (0708-31 51 32).

Om oss

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhetmiljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb