Riksgäldens IT avdelning söker projektledare

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 23 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du projektledare som vill vara med och utveckla statens finansförvaltning? Lockas du dessutom av att jobba med utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant i en viktig samhällsfunktion för Sverige?

Riksgälden

Riksgälden har ett viktigt uppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I vårt uppdrag ingår bland annat att vara statens internbank, förvalta och finansiera statsskulden, ge statliga garantier och lån och hantera statligt stöd till banker och andra kreditinstitut. Vi arbetar med avancerade lösningar och samverkar med många externa aktörer, så som andra finansiella institut. Det ställer krav på en IT miljö som är säker, flexibel och effektiv.

Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt.

Riksgäldens IT-avdelning består av fyra enheter: IT Infrastruktur, IT Service, IT Utveckling, IT Stab och består av totalt cirka 55 medarbetare. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där kunskapsnivån är hög, beslut fattas snabbt och varje individ är viktig.

Här erbjuds en arbetsplats där egna initiativ och idéer uppmuntras med en stark betoning på samarbete inom och mellan teamen. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalitet genomgående, samtidigt som balansen mellan privatliv och arbetliv alltid är viktig för individens välmående.

Tjänsten

I rollen som projektledare arbetar du med förvaltning, vidare- och nyutveckling av Riksgäldens systemstöd. Arbetet går ut på att planera, leda och driva systemförvaltning och projekt till uppsatta mål. Du kommer även att arbeta med förstudier och utredningar samt uppdrag från krav till leverans. Med ansvar för att leda systemförvaltning och projekt blir du en viktig kugge för helheten i förändringsarbetet.

Tjänsten innebär:

  • Säkerställa att IT-lösningar inom förvaltningsobjekten fungerar och är tillgängliga för verksamheten enligt överenskomna krav
  • Verkar för ett ändamålsenligt och effektivt IT-stöd
  • Sköta kontakten med beställare och styrgrupp
  • Ansvara för upphandling av konsulter inom förvaltning och projektet
  • Planering och samarbete med beställare
  • Driva projekt, utredningar, förstudier och uppdrag
  • Medverka till ett aktivt säkerhetstänkande och säkerhetsarbete

Du kommer ofta vara inblandad i flera förvaltningsaktiviteter och/eller projekt samtidigt, vilket kräver att du snabbt kan byta fokus och växla mellan arbetsuppgifter.

Kompetensprofil och personliga egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet och minst 5 års erfarenhet av ledningsarbete inom IT. Du har fem års praktisk erfarenhet av att driva IT- eller verksamhetsprojekt.

För att lyckas i rollen som projektledare hos oss behöver du vara driven, strukturerad, lyhörd och förstå att resultat skapas genom delaktighet. Det är också av stor vikt att du är respektfull i både relationer till andra och ditt sätt att kommunicera och kan anpassa dig till målgruppens behov. Du arbetar lika bra i grupp som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Riksgälden är en statlig myndighet och det är därför av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt och att du som medarbetare har en hög etisk och moralisk kompass.

Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa Kjell Franzen, biträdande avdelningschef IT, 08-613 47 25. 

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprover kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 23 Januari 2019. Bifoga CV, personligt brev och betyg. Ange referens RG 2018/1221.

Urvalet av kandidater sker löpande

 

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt.

Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!

 

Liknande jobb

Liknande jobb