Funktionschef Systemutveckling

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Gävleborg
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 13 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder dig

Denna funktionschefsroll innebär att du har fullt personalansvar för c:a 20 systemutvecklare, därutöver är även ett antal konsulter knutna till funktionen. Medarbetarna och konsulterna är indelade i team, som alla arbetar självständigt inom ett leveransområde. Teamen har ett stort inflytande på sitt eget arbete och tar ansvar för den dagliga planeringen. De arbetar nära verksamheten med utveckling och förvaltning av ett antal applikationer.

Som funktionschef har du ett övergripande leveransansvar där du är länken mellan utvecklingsplaneringen och teamen. Du ansvarar för att matcha behov och kapacitet på en övergripande nivå för de delar i portföljen som rör funktionens team, du är en del av kontaktytan gentemot verksamheten och du koordinerar och samordnar administrativa uppgifter för teamen.

Ditt arbete som funktionschef handlar också om att förtydliga mål och inriktning samt undanröja hinder och hjälpa dina medarbetare att växa på ett sätt som passar en lättrörlig organisation. Din roll är att coacha, uppmuntra och inspirera, dvs att skapa rätt förutsättningar för medarbetarna/teamen så att de effektivt kan leverera värde utifrån verksamhetens behov. Vidare handlar ditt ledarskap om att bygga en tillitsfull organisation och öka transparensen på alla nivåer. Agila arbetssätt är en del av vägen till framgång i vårt arbete med digitalisering. Här förväntar vi oss att du kan bidra till i vårt arbete med att vidareutveckla våra agila arbetssätt.

Som funktionschef rapporterar du till sektionschefen och deltar i sektionens ledningsgruppsarbete. I sektionsledningen förväntas du bidra aktivt bl a genom utveckling av leveransförmågan inom systemutvecklingsområdet.

 

Din profil

Som chef har du verksamhetsansvar och leder utveckling av verksamheten genom att leda andra. Det kräver flexibilitet, självinsikt och en god förståelse för andra samt en förmåga att anpassa ditt ledarskap till den rådande situationen. Du behöver ha lätt för att skapa förtroende och visa tillit till andra.

Vi söker dig som har bred kompetens inom IT och som tidigare arbetat som chef med personalansvar. Erfarenhet från systemutvecklingsområdet och agila arbetsmetoder är ett krav.

Du har erfarenhet av att coacha och motivera medarbetare som har eget driv och tar stort ansvar för sina uppgifter. Du behöver ha lätt för att känna in andra och se deras behov.

Du har lätt för att anpassa dig till förändringar, lätt för att se möjligheter, visar engagemang och har en god förmåga att se helheten.

Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kommunicera på svenska på ett tydligt och konstruktivt sätt, både muntligt och skriftligt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum: 19-01-13

Referensnummer: C23835-2018-10

Kontaktpersoner

Elenor Bond

Chef Systemutveckling

Telefon: 026-633202

Fackliga företrädare

Lars Malmevik

Lantmäteriakademikerna/SACO

Telefon: 026- 63 39 48

Nina Wesström

ST

Telefon: 026- 63 36 36

Om Lantmäteriet

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

 

På huvudkontoret i Gävle finns våra myndighetsgemensamma enheter som levererar administrativa tjänster och är ett stöd till Lantmäteriets verksamhetsområden. Här är du med och ser till att vardagen fungerar! Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs.

 

Utveckling och IT är en betydelsefull del i Lantmäteriets verksamhet där vi arbetar tillsammans med Lantmäteriets tre verksamhetsområden i både strategiska, taktiska och operativa frågor. Enheten Utveckling och IT:s uppdrag är att bidra till utvecklingen av Lantmäteriets verksamhet genom att tillhandahålla effektiva lösningar och tjänster.

Sektion Systemutveckling består av c:a 120 medarbetare samt ett 40-tal konsulter indelade i åtta funktioner. Inom systemutvecklingsområdet arbetar vi i leveransteam enligt agila utvecklingsmetoder.

Liknande jobb

Liknande jobb