Driven BI-utvecklare

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 14 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för Business Intelligence och Data Warehouse? Vill du arbeta hos en av världens främsta statliga skuldförvaltare och bidra till samhällsnyttan? Då ska du söka jobb hos oss.

Utvecklingen inom den finansiella sektorn är snabb och behoven av analys är stora vilket ställer krav på en IT-miljö där informationen är tillförlitlig, tillgänglig och lättanvänd.

Till vårt nya kontor i centrala Stockholm förstärker vi nu gruppen BI-utveckling med en självgående lagspelare som har frontend-fokus.

Om Riksgälden

Riksgälden bidrar till att det finansiella systemet är stabilt. Vi förvaltar Sveriges statsskuld och ger statliga garantier och lån. Vi har även i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall samt att vara statens internbank. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin.

Det innebär att vi arbetar med avancerade lösningar och samverkar med många externa aktörer, såsom andra finansiella institut.

Riksgälden satsar på att ge nyanställda en bra introduktion såväl inom IT som inom de olika verksamhetsområdena. Vi värnar balansen mellan privatliv och arbetsliv för individens välmående.

Tjänsten innebär

Du kommer att ingå i BI-utvecklingsgruppen som ansvarar för utveckling och förvaltning av Riksgäldens BI-lösningar. Området är av stort intresse för verksamheten och vi är inne i en spännande fas där vi utökar antalet BI-lösningar och inkluderar fler verksamhetsområden. Utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med verksamheten där god förmåga att förstå verksamhetens krav och omsätta dessa i BI-lösningar är en framgångsfaktor.

Du kommer att designa och utveckla applikationer och rapporter samt driva förbättring av Riksgäldens QlikView-baserade analysplattform. BI-utvecklingsgruppen är liten men viktig och det finns stora möjligheter att driva utveckling av BI-plattformen i önskad riktning. Du kommer även bidra i arbetet med att utveckla Riksgäldens Data Warehouse.

Riksgäldens BI-plattform består av ett datalager baserat på SQL Server 2016 och ETL med hjälp av SSIS. QlikView används som huvudsakligt analys- och visualiseringsverktyg.

Erfarenhet, utbildning och person

Vi söker dig som är en positiv, ansvarsfull och driven person och som trivs med att arbeta i team. Du strävar ständigt efter förbättring och tar egna initiativ men är samtidigt lyhörd och ödmjuk. Du har lätt för att kommunicera med såväl verksamhet som IT och kan ta en lösning från idé till färdig fungerande funktion. Du har god analytisk förmåga och ser möjligheter före problem.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Krav på kompetens är:

  • Erfarenhet av BI-utveckling med hjälp av QlikView, PowerBI, SSRS eller liknande verktyg.
  • Erfarenhet av T-SQL för komplexa frågor mot en SQL Server-databas.
  • Mycket god förmåga att identifiera och omsätta krav till en långsiktigt fungerande lösning.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande är:

  • Examen från högskola/universitet inom systemvetenskap, datateknik eller motsvarande.
  • Erfarenhet av databasmodellering för ett Data Warehouse.
  • Erfarenhet av SSIS-utveckling med hjälp av Visual Studio.
  • Erfarenhet av finansiella instrument och/eller redovisning.
  • Erfarenhet av utveckling med R.

Kontakt

Vid frågor eller mer information vänligen kontakta Carin Rieger enhetschef IT Utveckling. Telefon 08-613 5214 eller e-post carin.rieger@riksgalden.se.

Ansökan

Välkommen in med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 14 januari. Ange referens 2018/1195. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt.

Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!

Liknande jobb

Liknande jobb