IVO söker IT expert till Malmö

Plats
Malmö (Stad), Skåne
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IVO söker IT-expert till Malmö

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker en IT-expert till Malmö, för medverkan i vår tillsyn över hur vårdgivarna uppfyller kraven på säkerhetsåtgärder och incidentrapportering enligt NIS-regleringen.

IVO ansvarar för tillsynen av hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Avdelning Syd har ett nationellt samordningsuppdrag avseende hälso- och sjukvårdens informationssäkerhet.  Tjänsten innebär att du kommer att vara nationell samordnare i frågor som rör detta område och handlägga tillsynsärenden. Då det är ett nytt uppdrag innebär tjänsten även att du får vara med och utveckla rollen såväl som tillsynsområdet och utbildning av medarbetare.
 

Rollen som inspektör med nationellt samordningsansvar

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. att innefatta granskning och inspektioner av vårdgivares informationssäkerhet, göra bedömningar och skriva beslut. Du kommer även att planera och delta i olika informationsmöten och utbildningar både internt och externt.

Du ska utifrån ett patient- och brukarperspektiv och med vår tillsynspolicy i ryggen fokusera på vad som är angeläget för enskilda och för olika grupper av människor. Tillsynen ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet och effektivitet samt utgå från den statliga värdegrunden. I arbetet kommer du komma i kontakt med såväl vårdgivare/personal som allmänhet och media.

Kravprofil

  • Akademisk utbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig inom data- eller systemvetenskap.
  • Flerårig erfarenhet av arbete med it- och informationssäkerhetsfrågor inom komplexa organisationer
  • Erfarenhet av projektarbete
  • B-körkort  
  • God kommunikativ förmåga, skriftligen och muntligen.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och har förmågan att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter samtidigt. Du har även en god analytisk förmåga, är noggrann och strukturerad och kan snabbt sätta dig in i komplexa frågeställningar. Vidare är du initiativtagande och har en mycket god samarbetsförmåga. Det är även av vikt att du är trygg i dina beslut och på ett konstruktivt sätt kan omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.
 

Meriterande 

  • God kännedom om hälso- och sjukvårdens organisation
  • Erfarenhet av en granskande roll som intern- eller externrevisor.
  • Erfarenhet av projektledning


IVO bidrar till en säker vård och omsorg

IVO:s uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

IVO har omkring 700 medarbetare och verksamheten bedrivs vid sex regionala avdelningskontor runt om i landet och tre myndighetsövergripande avdelningar i Stockholm. IVO bildades 2013 och lyder under Socialdepartementet.

Vad kan IVO erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation, eftersom tjänsten är ny kommer det finnas möjlighet för dig att vara med att utforma rollen. Du får dessutom chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, -metoder och verktyg för att nå bästa resultat.

Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten avser heltid med placering i Malmö.
 

Hur du ansöker

Märk din ansökan med dnr 2.6.1-42874/2018. Sista ansökningsdag är 2019-01-20.

Bifoga personligt brev och CV.

Betyg och eventuella handlingar tas med vid en eventuell intervju.

För frågor om tjänsten vänligen kontakta enhetschef Eva Hansson, 010-788 53 02. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Susanna Hosford, 010-788 52 14.

Vi undanber oss vänligen säljsamtal för ytterligare rekrytering och annonsering.

Fackliga kontaktpersoner är Helena Rutensköld, Fackförbundet ST, 010-788 53 43, Peter Kardum, SACO, 010-788 52 64 och Heléne Lundbladh, Vårdförbundet, 010-788 53 07.

 

Välkommen med din ansökan!

Referensnummer 2.6.1-42874/2018

Liknande jobb

Liknande jobb