Gruppchefer Verksamhetsnära förvaltning

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 december 2018
Stängs
den 27 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill Du arbeta med IT för framtidens sjukvård och vara en del av ledningen för en grupp specialister inom applikationsförvaltning? Då är det Dig som vi söker!

Vi erbjuder

Vi söker två gruppchefer till enheten Verksamhetsnära förvaltning. Vi är en enhet med specialister inom applikationsförvaltning som levererar applikationsförvaltningstjänster till landstingsgemensamma förvaltningsobjekt inom e-hälsa, vårdbeställaruppdraget och masterdata. Vi trivs i våra uppdrag som innebär en daglig kontakt med verksamheten som använder IT-stöden, IT-specialister och system-leverantörer. Vi arbetar i landstingsgemensamma förvaltningsobjekt och bygger broar mellan förvaltningar, verksamheter och processer. Även om vi arbetar i olika uppdrag har vi inom enheten en stark positiv sammanhållning, ser styrkor i våra olikheter och goda kompetens. Vi arbetar utifrån dialog och ständiga förbättringar och tycker att det är viktigt att utvecklas och ha kul på jobbet.

Verksamhetens behov av systemstöd utvecklas starkt i takt med Framtidens hälso- och sjukvård vilket ger spännande möjligheter framåt för dig och medarbetarna som du leder. Din insats är viktig för att leverera ännu bättre stöd till vården.

Om tjänsterna

Du har personalansvar för en grupp med 10-15 kunniga objektspecialister och förvaltningsledare där du säkrar ett närvarande chefsskap med tydliga och snabba kommunikations- och beslutsvägar. Som gruppchef ska du möjliggöra en god planering och uppföljning av såväl verksamhet som leveranser där den personliga relationen med medarbetarna är i fokus. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en trygg grupp som söker samverkan inom enheten och med andra grupper, enheter, avdelningar och bygger broar med andra förvaltningar. Enheten har en stark sammanhållning som vi tillsammans ska värna.

 

Som gruppchef ansvarar Du för att:   

  • Leda och följa upp resultat med mål att skapa motiverade och kompetenta medarbetare.  
  • Coacha medarbetarna i sina uppdrag i gränslandet mellan IT och verksamhet. Du skapar förutsättningar för dialog, medinflytande, samverkan och trivsel. 
  • Tillsammans med medarbetarna säkerställa att våra tjänster håller hög kvalitet, är välorganiserade och välplanerade. 
  • Kompetensförsörja och hantera rekryteringar så att gruppen löpande är bemannad utifrån uppdrag och ansvarsområden.   
  • Formulera och kommunicera mål och krav på resultat till medarbetarna. Årligen genomföra utvecklingssamtal och löneöversyner.  
  • Säkra budget, ekonomiuppföljning och bidra till enhetens verksamhetsplan.  
  • Ha en aktiv dialog med medarbetare, beställare och förvaltningsobjekt för att säkra leverans enligt överenskommelse. 
  • Tillsammans med ledningsgruppen på enheten utveckla verksamhet och tjänster utifrån strategier och riktlinjer.
  • Delta i arbetet med verksamhetsutvecklingen inom SLL-IT:s gemensamma arbetssätt och se till att det implementeras inom gruppen.

 

Vem är du?

Till den här tjänsten söker vi dig som är högskoleutbildad eller har likvärdig erfarenhet.   
Du är van att leda och har omfattande erfarenhet av applikationsförvaltning och samverkan mellan IT och verksamhet.
Du har god kännedom om IT inom hälso- och sjukvården och är mycket intresserad av att följa utvecklingen inom detta område. 
Du har förståelse för affärer och goda kunskaper inom ekonomiuppföljning. Du formulerar dig väl på svenska i såväl tal som skrift.  

Meriterande är utbildning inom Pm3 och ITIL. Har du tidigare arbetat inom hälso- och sjukvården eller annan offentlig verksamhet är det ett plus. 
För en av tjänsterna är det ett plus om du arbetat med tjänsteutveckling.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att vara formell chef med personalansvar men allra viktigast är att du har tidigare erfarenhet av att leda och coacha andra och att du i ditt ledarskap är lyhörd och prestigelös.

Du är engagerande, har ett eget driv och ett coachande förhållningssätt.

Som person är du i grunden positiv, har ett lösningsorienterat förhållningssätt och en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Du är analytisk, strukturerad, kan prioritera och tar beslut där du tar tillvara på dina medarbetares samlade kompetens. 

Låter detta intressant? Kontakta oss!  

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av denna tjänst.  

6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.  

Kontakt

Anna Foresi Berner 

Chef

contacticon phone 0812317920

contacticon mobile 0707377920

 

Fackliga representanter

SACO: Mona Ternelius 08-12317830

Vision: Anne-Lie Vestlund 08-12314280

Referensnummer

159946

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb