Objektspecialist e-hälsa

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 december 2018
Stängs
den 27 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ha ett varierat arbete där du säkrar, utvecklar och bygger broar inom framtidens Hälso- och sjukvårds IT-system? Då kan du vara den vi söker!

Vi erbjuder

Vi är en enhet med specialister inom applikationsförvaltning. Vi trivs i våra uppdrag som innebär en daglig kontakt med verksamheten som använder IT-stöden, IT-specialister och systemleverantörer. Vi arbetar i landstingsgemensamma förvaltningsobjekt och bygger broar mellan förvaltningar, verksamheter och processer. Även om vi verkar i olika uppdrag har vi inom enheten en starkt positiv sammanhållning, ser styrkor i våra olikheter och goda kompetens. Vi arbetar utifrån dialog och ständiga förbättringar och tycker att det är viktigt att utvecklas och ha kul på jobbet.

Om tjänsten

Som objektspecialist har du ett varierande arbete. Du behöver ha ett starkt eget driv för att löpande planera, säkra och följa upp de operativa leveranserna inom ramarna för förvaltningsplanen samt rapportera resultat och avvikelser till förvaltningsledningen. Du genomför allt från mer rutinmässiga uppgifter som säkrar ett gott användarstöd till mer utvecklingsinriktade insatser som kravinsamling och kravhantering av förbättringar i IT-stödet. Du blir specialist på ett eller flera system och kommer att 

  • Bevaka, hantera och lösa användarärenden som helpdesk hänvisat vidare 
  • Felsöka och identifiera problemorsak inom IT-stödet eller i angränsande system i aktuell process samt vid behov definiera beställning av felrättning till systemleverantör 
  • Ha en aktiv dialog med användarna för att samla in krav på förbättringar, prioritera och definiera förändringen 
  • I dialog med systemleverantören följa upp beställningar och kvalitetssäkra leveranser  
  • Säkra tester av god kvalitet för godkännande av utveckling/förändring 
  • Utbilda användare och säkra god pedagogisk dokumentation och uppdaterat användarstöd 
  • Genomföra utredningar av hur nya lagkrav, politiska beslut, aktuella standarder mm påverkar IT-stödets utveckling framåt  
  • Hålla dig uppdaterad i hur Framtidens hälso- och sjukvård ställer krav på IT-stödet och aktuella processer. 

Verksamhetens behov av systemstöd utvecklas starkt i takt med Framtidens hälso- och sjukvård vilket ger spännande möjligheter. Din insats är viktig för att leverera ännu bättre stöd till vården.

Vi söker

Vi ser att du har en relevant utbildning inom IT och/eller hälso- och sjukvård. Du kan också ha byggt upp din praktiska erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. 

För att vara framgångsrik som objektspecialist behöver du god förståelse för IT-stöd och systemsamband och ha praktisk erfarenhet från användarstöd och applikationsförvaltning. Du har ett starkt intresse för de verksamhetsprocesser som applikationen stödjer. Du är van att ha en konstruktiv dialog med användare och praktisk erfarenhet av krav- och testhantering.  Du har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska. 

Det är meriterande om du har arbetat hos en vårdgivare eller vårdbeställare och har förståelse för dessa processer i stort.  Gärna om du arbetat med beställningssystem som Tolkportalen eller beställningsportalen. Du bör ha kunskap om Pm3, ITIL och praktiskt arbete i projektform.  

Du är affärsmässig och bör ha arbetat i nära dialog med systemleverantörer för uppföljning av leveranser och servicenivåer.  

Om du tidigare har arbetat inom Hälso- och sjukvården är det meriterande. Vi ser det även som en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat inom annan stor offentlig verksamhet.

Som person har du en positiv grundsyn och är lösningsinriktad. Du kommunicerar på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Dina kollegor beskriver dig som en kreativ och lyhörd team-spelare. Du tycker om att analysera och tar dig an frågor på ett strukturerat sätt. Du är självgående och kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt. 

Låter det intressant? Kontakta oss! 

Sista ansökningsdag: 2019-01-27 

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av denna tjänst. 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Kontakt

Anna Foresi Berner 

Chef

contacticon phone 0812317920

contacticon mobile 0707377920

 

Fackliga representanter

SACO: Mona Ternelius 08-12317830

Vision: Anne-Lie Vestlund 08-12314280

Referensnummer

159950

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb