Polismyndigheten

Erfaren systemutvecklare med fokus på frontend till polisens underrättelsesystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 januari 2019
Stängs
den 15 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför en extremt spännande tid med hög tillväxt och ny teknik. För att leverera bra system till underrättelsetjänsten i en hög leveranstakt söker vi nu dig som vill stärka och lyfta vårt utvecklingsteam till en ännu högre nivå. Vår uppgift på Nationella underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att Polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara IT-system, så att underrättelsetjänsten kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt ligga långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Vi behöver nu förstärka med en utvecklare med frontend-profil, som har stort driv och initiativförmåga, och som vill vara med och utveckla system som bidrar till en effektivare polis.

Arbetsbeskrivning

Som systemutvecklare hos oss arbetar du i ett positivt, engagerat och stolt tvärfunktionellt team med bl.a. kompetenser som krav, UX, lösningsarkitektur, utveckling och test. Vi arbetar till största delen med egenutveckling. De applikationer vi tar fram stödjer främst polisens underrättelsetjänst och syftar till att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa bästa möjliga verksamhetsnytta och bidra till en effektivare polis. Vi har återkommande innovationsdagar då vi jobbar på innovativa idéer och förslag till nyutveckling.

Vi söker dig som är starkt intresserad av teknik och anstränger dig för att försöka förstå vad användarna behöver. Vi söker dig som drivs av att bygga snygga högkvalitativa lösningar som är enkla att underhålla rent tekniskt samtidigt som de är logiska och så enkla att användarna snabbt kommer igång och använder dem.

Du är en lagspelare som vill hjälpa till att föra hela teamet framåt oavsett uppdrag. Du bevakar den tekniska utvecklingen hos de ledande på marknaden för att se vilka delar vi bör implementera så att vi fortsätter hålla oss i framkant. För att bättre förstå den verklighet polisen har, är vi ute på verksamhetspraktik och har utöver det täta och nära samarbeten under agila former.

Låter beskrivningen av arbetsplatsen- och arbetsuppgifterna spännande och utmanande? Då är det tjänsten hos oss som utvecklare du ska söka!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • flera års erfarenhet av webbteknologier som exempelvis Angular, JavaScript, CSS3, TypeScript 
 • minst 1 års erfarenhet inom server- & systemutveckling (gärna på Linux) med plattformar som Java EE, Node.js, eller liknande

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet/kännedom kring något av följande:

 • Angular, senaste versionen
 • Node.js
 • React.js
 • Spring eller motsvarande ramverk
 • Microservice-arkitektur
 • Docker
 • Git 
 •  TDD
 • CI/CD och att arbeta enligt ett CD-flöde
 • AI/ML
 • Reactive programming
 • Maven
 • Selenium/Protractor

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så det framgår hur du har arbetat med de olika verktygen och programspråken.

Personliga egenskaper

Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Vi tror vidare att du:

 • är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt 
 • har god problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod 
 • ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt

Sök jobbet redan idag om du redo för en större uppgift!

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Margona Åhman tfn, 070-6195250 alternativt gruppchef Magnus Malmberg tfn, 073-0689659

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 15 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb