Polismyndigheten

Senior Javautvecklare som vill bidra till att utveckla polisens utredningssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 januari 2019
Stängs
den 17 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Till våra utvecklingsteam söker vi drivna Javautvecklare som vill vara med och nyutveckla och förvalta produkter till stöd för polisens brottsutredande verksamhet.

Vi har stort fokus på nyutveckling och använder främst moderna versioner av Java och Angular. Vi har kommit långt med CI och arbetar nu hårt för att nå samma nivå avseende CD. Vår målsättning är CI/CD i världsklass.

Polisens utvecklingsteam designar själva sina lösningar inom den ramarkitektur som finns för rättsväsendet. Interna forum för samarbete och inspiration ser till att våra utvecklare kan utbyta erfarenheter med varandra och att vi bygger lösningar som fungerar ihop.

På våra produkter ställs höga tekniska och säkerhetsmässiga krav.

Vårt uppdrag,

Tillsammans med ditt team kommer du arbeta nära verksamheten för att utveckla de system som används för polisens kärnuppgift: att utreda brott.

I våra produkter hanteras misstänka och dömda personer, hittegods, stöldgods, beslag, och registerutdrag. För att en polisutredning ska kunna leda till att ett brott blir utrett, att den som är skyldig döms och att den som är oskyldig blir frikänd, är polisen beroende av att våra produkter fungerar felfritt.

För tillfället arbetar vi med att:

 • nyutveckla system för hantering av hittegods, stöldgods och beslag
 • nyutveckla mobilappar för att påbörja polisutredningar i fält och för att utfärda ordningsböter digitalt 
 • lägga grunden för större nyutveckling av ett av våra kärnsystem som kommer ske med start 2019. En utveckling som kommer bli ett av våra mest utmanande uppdrag de kommande åren, bl.a. med anknyting till EU-gemensamma system

Du kommer ha stora möjligheter att vara med och påverka hur våra produkter ska byggas.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

 • examen från relevant högskoleutbildning (minst 3 år) inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • minst tre års erfarenhet av utveckling i Java 
 • minst ett års erfarenhet av Angular (eller motsvarande ramverk) 
 • minst ett års erfarenhet av arbete med REST api:er 
 • minst ett års erfarenhet av att arbeta i ett agilt team

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • relationsdatabaser 
 • JavaEE 
 • JBoss 
 • testdriven utveckling 
 • arbete med systemintegration

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken och älskar problemlösning och tekniska utmaningar. Eftersom arbetet bedrivs i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Tommy Boström via mail,tommy-r.bostrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 17 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb