IT - chef

Rekryterare
FOI
Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2019
Stängs
den 18 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som IT-chef har du det övergripande ansvaret för myndighetens IT-miljö. Du är chef för IT-enheten som för närvarande består av cirka 25 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på fyra orter varav merparten finns i Kista. Enheten tillhör avdelningen Forskningsstöd, och du ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschefen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som IT-chef med verksamhets-, personal- och budgetansvar och är van att leda och utveckla medarbetare. Du ansvarar för att leda, samordna, utveckla, implementera och följa upp det strategiska och operativa arbetet inom IT-enheten. Du driver utvecklings- och förändringsarbete inom din enhet och i nära samverkan med övriga funktioner. Du verkar för ett gemensamt arbetssätt, en god arbetsmiljö och en bra arbetsgemenskap.

I rollen som IT-chef arbetar du både verksamhetsnära och strategiskt. I arbetet ingår att ha helhetsansvar för utveckling, drift och förvaltning av infrastrukturen.

I uppgifterna ingår även förändringsarbete för ökad kvalitet och kostnadseffektivitet samt leda IT-projekt för hela myndigheten. Du ska kunna  förstå behov på forskningssidan och konkretisera dem i faktiska IT-lösningar som gynnar FOI. IT-säkerhet är en central del i arbetet i likhet med samverkan med olika enheter inom avdelningen och inom forskningsverksamheten.

Din profil

Vi söker dig som har akademisk examen inom IT eller annan jämförbar utbildning på motsvarande nivå samt dokumenterad ledarskapsutbildning. Du har gedigen erfarenhet av IT-verksamhet inom statlig förvaltning, god förhandlingsvana och erfarenhet av förändringsarbete. Du har erfarenhet av att ha övergripande ansvar för IT-verksamhet på myndighetsnivå eller liknande.

Du är kommunikativ, tydlig och strukturerad i ditt ledarskap och du har förmåga att se helheter. Du kan motivera och entusiasmera medarbetarna mot goda resultat och ett gott samarbetsklimat och du har förmåga att samarbeta med olika kompetenser. Vidare är du drivande och intresserad av att utveckla dina ansvarsområden i relation till de behov som verksamheten på FOI har. Arbetsuppgifterna ställer ofta krav på att kunna lösa komplexa problem och  kunna diskutera tekniska lösningar.

Meriterande är om du har erfarenhet av IT-säkerhetsområdet, kravställning och statlig upphandling samt har arbetat som IT-chef på statlig myndighet.

Som person är du strukturerad med god förmåga att prioritera och att självständigt fatta beslut. För att lyckas i rollen krävs att du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga samt att du är flexibel men ändå har förmågan att driva frågor tydligt framåt. Du motiverar och entusiasmerar medarbetare mot goda resultat och skapar ett gott samarbetsklimat. Dina uppgifter ställer krav på att du har både integritet och prestigelöshet. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Susanne Moberg. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Jakob Westberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. Intervjuer till tjänsten kommer att ske löpande.
Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 18 januari 2019.

Liknande jobb

Liknande jobb