Tjänsteansvarig data/telekommunikation till digitaliseringsenheten

Rekryterare
Nacka kommun
Plats
Nacka (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 8 januari 2019
Stängs
den 31 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nacka kommun, digitaliseringsenheten

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.

Nu har du chansen att vara med och digitalisera Nacka kommun genom teknik i framkant! Vi söker dig som vill ta ett helhetsansvar som tjänsteansvarig för området data/telekommunikation.


Uppdraget
I rollen som tjänsteansvarig får du ett taktiskt och strategiskt helhetsansvar för data- och telekommunikation i en expansiv kommun. Nacka kommuns IT-infrastruktur är till stor del outsourcad där våra upphandlade leverantörer levererar drifttjänst på till exempel nätverk och system.

Kommunen strävar efter utveckling och att hålla sig ajour och ta tillvara på tekniska framsteg, så för att trivas i rollen behöver du tycka om ny teknologi och förstå hur nya tekniska möjligheter kan ge funktionella lösningar för Nackas verksamheter, användare och invånare.


Arbetsbeskrivning 
Vi söker nu en tjänsteansvarig som kommer att leda och ha ett övergripande helhetsansvar för kommunens data/telekommunikationstjänst. Arbetet sker i ett nära samarbete med operativt ansvarig för LAN och WAN. I tjänsten kommer du att ansvara för att tillhandahålla funktionella, ändamålsenliga, stabila IT-tjänster med hög kvalitet. Det omfattar fasta, mobila och trådlösa kommunikationstjänster såsom exempelvis; LAN och Wifi, WAN, mobila nätverk och nättjänster för data, mobila abonnemang för bastelefoni, surf och SMS samt för central nätinfrastruktur och nätsäkerhet.

Du behöver förstå verksamhetsbehov och hur olika tillämpningar ställer krav på de olika nättjänsterna och nätverksarkitekturen. Inom dina ansvarsområden ingår leverantörsstyrning, leveransuppföljning samt avtalsuppföljning för hela data/telekomområdet. Vidare driver du kontinuerlig behovsanalys och ställer krav på tjänsten hos leverantören utifrån verksamhetsbehov, arkitektur och säkerhet, samt följer upp kundnöjdhet. Du ansvarar också för framtagande och genomförande av förvaltningsplan, budget för tjänsten samt ekonomisk uppföljning.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

  • gärna har en eftergymnasial utbildning.
  • har erfarenhet av tjänsteleverans och/eller projektledning inom data/telekomområdet inom en större organisation.
  • har lång erfarenhet av data/telekom-området.
  • har mycket god kunskap om leverantörstyrning, leverans- och avtalsuppföljning samt gärna erfarenhet från outsourcing-miljö.
  • är processorienterad och har god kunskap om ITIL.
  • har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.

 

Vidare har du ledaregenskaper, får saker att hända, tar tag i det som behöver göras. Du tar ett tydligt ansvar för mål, leveranser, tidplan och budget.

Det är naturligt för dig att bygga relationer och att samarbeta i team. Du tycker om att dela med dig och stötta dina kollegor med din kunskap och att ta till dig av andras kunskap och erfarenheter. Du har en kommunikativ förmåga och trivs med att hjälpa och stötta andra då rollen innebär att leverera bra lösningar till  Nackas verksamheter. Du är strukturerad och har en analytisk förmåga. Du strävar efter att alltid utvecklas och är flexibel och prestigelös. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. 


Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att arbeta i en bred roll med många kontaktytor i en expansiv kommun med flera intressanta utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

Hos oss har du tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar.
 

Anställning
Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Sista ansökningsdatum är den 31 januari.

 

 

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Land Sverige
Referensnummer 2018/365
Kontakt Brita Molavi Rösblad, gruppchef, 08 - 718 94 73
Publicerat 2018-12-28
Sista ansökningsdag 2019-01-31

Liknande jobb

Liknande jobb