FMV söker IT-säkerhetsspecialist (CSEC/certifiering)

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 januari 2019
Stängs
den 3 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FMV har bara funnits i 50 år men vårt uppdrag för Sverige sträcker sig tillbaka 400 år. Från dåtidens läderkanoner till dagens rymdförsvar. Vi utvecklar och levererar de system och tjänster Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige imorgon. Att jobba med IT- och informationssäkerhet hos oss är att bidra till Sveriges försvar och landets säkerhet. Vi ger dig möjligheter att utvecklas inom din roll i en miljö där du jobbar nära tillsammans med andra för att skapa nytt och bättre. Utveckla morgondagen och gör skillnad för Sverige med oss.

Sveriges Certifieringsorgan för IT-säkerhet, CSEC, är en självständig enhet vid Försvarets materielverk som verkar som nationellt certifieringsorgan för granskning av säkerhet i IT-produkter och system enligt den internationella standarden Common Criteria (ISO/IEC 15408).

Som certifierare hos oss jobbar du med granskning av olika IT-system och produkter pålandets certifieringsorgan enligt den internationella standarden Common Ciriteria. Samtidigt som du bidrar till Sveriges försvar och landets säkerhet.

Ditt arbete som IT säkerhetsspecialist (CSEC/certifiering)
Som certifierare IT-säkerhet har du ett dynamiskt och omväxlande arbete, du kommer arbeta både operativt och strategiskt och ha flera interna- och externa kontaktytor. I din roll kommer du bla att genomföra teknisk samverkan med svenska myndigheter inom IT-säkerhet samt internationellt och ansvara för att följa och delta i teknisk utveckling inom IT-säkerhetsområdet. Vi kommer ge dig en mycket gedigen introduktion både i FMV och i rollen som certifierare IT-säkerhet och du kommer dessutom ha erfarna kollegor. Vi kommer också ge dig bra förutsättningar för fortsatt kompetensutveckling. Arbetsplatsen ligger på Gärdet i Stockholm.

Våra förväntningar på dig
Du har en akademisk examen med inriktning mot teknik, data eller systemvetenskap eller motsvarande kunskap erhållen på annat vis. Vi vill att du har några års erfarenhet av arbete med IT -säkerhet och erfarenhet av införande av IT-säkerhet i produkter eller system. Vi ser gärna att du har kunskap eller erfarenhet inom IT-säkerhetsarkitektur, operativsystem eller databaser. Det är även meriterande om du har kunskap inom IT för mobilitet, datakommunikation eller programmering.

Som person är du strukturerad och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare förstår du komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna samt producerar egna dokument av hög kvalitet. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi tillämpar provanställning. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov.

Låter det här intressant? Välkommen in med din ansökan omgående dock senast den 3 februari 2019!

Är du mer ny inom området så söker vi också juniora certifierare. Läs mer på vår hemsida www.fmv.se under fliken Lediga jobb.  


Du söker tjänsten med CV och personligt brev via http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb. Vid frågor ber vi dig kontakta Mats Enqvist på telefon 070-982 47 89.

Våra fackliga företrädare är Stefan Hållander (Saco-S FMV), Peter Z Andersson (SEKO), Johan Krusell (OFR/O) och Christer Bringemark (OFR/S/Försvarsförbundet). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV:s växel).

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb