Scania

Agil förvaltningsledare inom produktionsnära IT

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 9 januari 2019
Stängs
den 31 januari 2019
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vi söker dig som är en driven ledare med ett stort intresse för IT och agila arbetsmetoder. Du får möjligheten att leda ett förvaltningsteam som levererar system och support till Scanias produktion- & logistikverksamhet. Ta chansen att bli delaktig i ett team som har en spännande och rolig resa framför sig, där du får goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap och bygga kunskap om Scanias olika verksamhetsprocesser och hur de ska transformeras in i framtiden.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar tillsammans med ditt team för att samtliga funktionsförbättrings- och förvaltningsaktiviteter blir genomförda med kvalitet och enligt kundens kortsiktiga och långsiktiga behov. I korthet innebär det följande:

  • Arbeta nära Scanias produktionsverksamhet och förstå hur den fungerar och vad den behöver.
  • Leda och utveckla ett förvaltningsteam inom systemplattformen Apriso som är ett MES.
  • Driva och förbättra utvecklingsprocessen för ditt team med utvecklare, arkitekter och kravanalytiker.
  • Följa upp leveransområdet som helhet och vidta proaktiva åtgärder.
  • Tillsammans med övriga förvaltningsledare inom MES-området verka för att förbättra och implementera gemensamma metoder och arbetssätt.

Din profil

Du har minst 1-2 års erfarenhet av tidigare arbete som Scrum Master eller förvaltningsledare. Du har ett stort engagemang och driv att tillsammans med andra leverera, förenkla och förbättra. För att vara framgångsrik i rollen har du viljan och modet att leda andra i grupp och genomföra förändringar samt ett coachande förhållningssätt och förmåga att röja hinder och skapa bra förutsättningar för andra att växa.

Vidare är du strukturerad, självgående och trivs med att arbeta i förändring mot en långsiktig målbild. Din utmärkta kommunikations- och samarbetsförmåga gör att du har lätt för att knyta bra kund- och användarkontakter samt inspirera och övertyga andra.

Du bör ha en universitetsexamen inom IT samt ett stort intresse och erfarenhet av att arbeta med agila metoder för systemutveckling. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Södertälje och Stockholm med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna Claes Stille (Gruppchef), 08-553 514 49 eller Johanna Ingels (Rekryteringsspecialist), 070-081 29 90. 

 
Sökord: Maintenance Manager

Liknande jobb

Liknande jobb