Scania

Skicklig Testutvecklare till motorstyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2019
Stängs
den 23 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ta chansen att vara med och kvalitetssäkra avgasefterbehandlingen av framtidens motorer!

Är du en Testutvecklare som tycker att det är viktigt med miljövänliga och hållbara transporter? Det är det vi arbetar för varje dag. Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med och utveckla en testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktionsutveckling och med en allt mer global produkt. Som Testutvecklare får du en bred kunskap om styrsystemet och får en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran.

Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen. Vi värderar kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja av att ständigt bli bättre. Vi värnar också om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv.

Som testutvecklare inom motorstyrsystem in går du även i ett team hos mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen och möjlighet till snabb feedback från testningen. Utvecklingsmöjligheterna inom gruppen är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet testutveckling eller ta ansvar för en kompetensgrupp och vara ansvarig för planering och leveranser inom kompetensgruppen.

Vi söker just nu dig som brinner extra mycket för att testutveckla och vara med och kvalitetssäkra nya funktioner i efterbehandlingen till motorn. Inom detta teknikområde finns det gott om intellektuella utmaningar för dig som drivs av att metodiskt arbeta med problemlösning.

Dina arbetsuppgifter
Som testutvecklare inom efterbehandling för motorstyrenheten arbetar du med att designa och genomföra tester för ECU-systemet med fokus inom ett eller flera av funktionsområden inom avgasefterbehandling. Du planerar och genomför utforskande tester samt automatiserar (skript i Python) och analyserar tester för verifiering av Scanias egenutvecklade motorstyrsystem. Du använder moderna testtekniker i olika testmiljöer så som SIL, HIL (Software-, Hardware-In-the-Loop) samt fordon för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden som uppfyller lagkraven för OBD (On Board Diagnostics) för motorstyrenheten. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

Din profil
Du är en metodisk och nyfiken civilingenjör inom Mekatronik, Data, Fysik, Kemi, Elektroteknik eller liknande. Erfarenhet och intresse av Python, inbyggda system, test, drivlineutveckling eller fordon är meriterande. Du har körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande. 

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Elisabet Landström, Head of System Test Engine Platform and Aftertreatment
elisabet.larsson.landstrom@scania.com, 08-553 85285

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 23 januari. Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior.
 

Om jobbet

  • Title: Skicklig Testutvecklare till motorstyrsystem
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-01-23
  • Job Id: 20184235

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb