Scania

Configuration Manager - Powertrain Control

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2019
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Var med och utforma framtidens elektrifierade och effektiva drivlinor! Vi söker nu dig som brinner för att driva vår mjukvaruutveckling in i framtiden till rollen som Configuration Manager.

På NE Powertrain Control Systems utvecklar vi världens bästa drivlinestyrning, med ett starkt kundfokus, fordonsnära arbetssätt och en stark laganda. Vi ligger i framkant såväl inom teknik som arbetssätt. Du kommer arbeta i ett dynamisk team med tajt sammanhållning, med framtidens elektriska fordon och avancerade systemlösningar för drivlinor.

Gruppen Transmission System Software är ansvariga för komplett växellåds- och drivlinestyrstyrsystem inklusive systemarkitektur, säkerhetskoncept och verktygs- och processtöd. Vår grupp kännetecknas av mycket god gemenskap och laganda, och en starkt entusiasm att vidareutvecklas.

Dina arbetsuppgifter

Som Configuration Manager är du spindeln i nätet i sektionens mjukvaruutveckling, och har samtidigt avancerat teknikansvar.

Du leder och samordnar våra releaser av mjukvara till test, och har i och med det kontaktytor mot både de kodutvecklande teamen, systemägarna, testledarna och objektledningen. Du är också ansvarig för att leda sektionens Change Control Board.

Du ansvarar också för utveckling och förvaltning av den gemensamma kod- och kravstrukturen, utvecklar våra automatiserade testkapabiliteter, och ansvarar för branchning och versionshantering av mjukvaran.

Parallellt med den dagliga verksamheten behövs också ett långsiktigt strategiskt arbete, med fokus på utveckling av strategier, metoder och verktygsstöd för frågor som automatiserad testning och SW-deployment.

Din profil

Du är ingenjör/civilingenjör/systemvetare eller har motsvarande kunskap från tidigare arbetslivserfarenhet inom mjukvaruutveckling av realtidssystem. Du har god kunskap om utveckling av realtidssystem, och har erfarenhet av kodning, lämpligen inom C, Matlab Simulink samt Python, XML eller motsvarande.

Du har en starkt motivation och initiativförmåga, och driver organisationen mot uppsatta mål. Du är en god kommunikatör med förmåga att leda och motivera kollegor i arbete, och har samtidigt förmågan att dyka i detaljer när så behövs, och kan skapa struktur i komplexa arbetsuppgifter.

Du har god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på engelska. Erfarenhet från fordonsbranschen och av arbeta med säkerhetskritiska system är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, träningsanläggning, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta Mikael Stavaeus, 08-553 80347 (chef Transmission System Software)

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 20 januari 2019. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer även att ske löpande under ansökningstiden.

Om jobbet

  • Title: Configuration Manager - Powertrain Control
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-01-20
  • Job Id: 20183525

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb