Scania

Skicklig mjukvarutestare till drivlinestyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2019
Stängs
den 20 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ta chansen att vara med och kvalitetssäkra mjukvaran av framtidens drivlinesystem!

Är du en Testutvecklare som tycker att det är viktigt med miljövänliga och hållbara transporter?

Det är det vi arbetar för varje dag. Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med och utveckla en testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktionsutveckling och med en allt mer global produkt. Som Testutvecklare får du en bred kunskap om drivlinans styrsystem och får en bra överblick över hur funktioner hänger ihop i mjukvaran.

Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan då all mjukvara för drivlinan utvecklas in-house hos Scania. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen.

Vi värderar kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja av att ständigt bli bättre. Vi värnar också om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv.

Som testutvecklare inom drivline styrsystem ingår du även i ett team hos mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen och möjlighet till snabb feedback från testningen.

Utvecklingsmöjligheterna inom gruppen är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet testutveckling eller ta ansvar för en kompetensgrupp och vara ansvarig för planering och leveranser inom kompetensgruppen.

Vi söker just nu dig som brinner extra mycket för att testutveckla och vara med och kvalitetssäkra nya funktioner i Scanias drivlinestyrsystem. Inom detta teknikområde finns det gott om intellektuella utmaningar för dig som drivs av att metodiskt arbeta med problemlösning. 

Dina Arbetsuppgifter
Med hjälp av funktionella beskrivningar och funktionskrav analyserar du ny funktionalitet i drivlinestyrenheterna. Du använder moderna och välkända testtekniker för att utveckla systemtester för ny funktionalitet utifrån ett riskbaserat synsätt för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden.

Vi använder oss av olika testmiljöer så som SIL, HIL samt fordon och du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

Din profil
Du är en metodisk och nyfiken civilingenjör inom Maskin, Elektroteknik, Data eller liknande. Erfarenhet och intresse av fordon, programvaruutveckling, systemtest eller motorutveckling är meriterande.

Som person sporras du av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Du kan programmera, har körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
kontakta gärna Erik Sunnegårdh, Head of System Test SW Base Engine, erik.sunnegardh@scania.com, 08-553 89668

Ansökan
Din ansökan ska ha kommit in senast den 20 januari 2019 och innehåller CV samt ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior.

Om jobbet

  • Title: Skicklig mjukvarutestare till drivlinestyrsystem
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-01-20
  • Job Id: 20184129

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb