Scania

Testingenjör - Inbyggda system

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2019
Stängs
den 23 januari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Bus Body Systems ansvarar för utveckling och testning av styrsystem och funktioner till Scanias Busskarosser. Vår grupp växer och därför behöver vi nu en testingenjör till vårt dynamiska team i Södertälje.

Är du nyfiken, driven och ansvarskännande? Är du dessutom intresserad av att få vara med och utveckla framtidens bussar? Då kan detta vara jobbet för dig!

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att utföra tester av mjukvarureleaser till vår karossmjukvara. Du kommer i rollen utveckla testscript, genomföra tester och ansvara för testriggens drift. Vår testrigg är under uppbyggnad och du kommer därmed få vara med att utforma riggen. Du kommer att få arbeta parallellt med samt utbildas av vår mycket erfarna rigg-ansvarige. 

Vi inom gruppen utvecklar olika busskarossfunktioner för värme/kyla till förare och passagerare, dörrstyrning, innebelysning med mera. Inom gruppen finns funktionssägare, programmerare och mjukvarutestare. Du kommer ingå i utvecklingsteamet och du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor i deras olika roller.

Scanias stadsbussaffär förutsätter att vi kan agera på korta utvecklingsledtider och hantera kundanpassningar av karossmjukvaran. För att möjliggöra detta ansvarar gruppen för vår egen mjukvarureleaseprocess. 

Din profil

Vi söker dig som är initiativtagande, gillar att arbeta tvärfunktionellt och är en nyfiken problemlösare.

Du är ingenjör som gärna har ett intresse för kombinationen elektronik och mjukvara. Framförallt har du rätt inställning och drivs av att lösa problem. Du har lätt för att knyta nya kontakter samt uppskattar både att arbeta i team men även på egen hand.

Erfarenhet av C-programmering och/Phyton är en merit.

För mer information

Kontakta Marcus Bergkvist, gruppchef, 08-553 536 36

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Om jobbet

  • Title: Testingenjör - Inbyggda system
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2019-01-23
  • Job Id: 20183842

Om Scania

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb