Databasadministratör

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 december 2018
Stängs
den 18 januari 2019
Kategori
Databas
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Deltid

Det här gör du som DBA på Folksam
I din roll som databasadministratör stöttar du utvecklare i projekt och förvaltningar, samt deltar i strategiskt viktiga projekt. Då vår omvärld är föränderlig så förändras också de applikationer vi ska stödja och de plattformar och verktyg vi tillhandahåller. Du har stora möjligheter att påverka hur dessa förflyttningar sker och vilka verktyg och tekniker som vi inför eller avvecklar. Här får ditt teknikintresse, din nyfikenhet och din innovationsvilja att utrymme att frodas!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Designa databasmodeller, tillverka databaser och komponenter.
  • Verifiera att de tillverkade databaserna är konsistenta med fastställd systemarkitektur och datamodell.
  • Säkerställa att fastställda riktlinjer och normer följs vad gäller all databashantering.
  • Genomföra databas- och SQL-granskningar.
  • Arbeta proaktivt med prestandaoptimering.
 

Vill du arbeta med att utveckla Sveriges största försäkringsbolag inom DB2 Linux/Unix? Är du innovativ och har ett brett och genuint intresse för DB2 och databasutveckling?  Då är det här vara ett jobb för dig som erbjuder bra anställningsförmåner och goda utvecklingsmöjligheter!

Det händer mycket på Folksam just nu: Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. På Folksam IT är vi cirka 650 personer som sitter i nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm. Vi arbetar enligt Lean och med agila leveranssätt. Vi kan erbjuda många möjligheter till egen utveckling!

Är du den vi söker?
Vi söker dig som brinner för att möjliggöra innovativ utveckling och är väl insatt i moderna tekniker och agila arbetssätt. Du har examen från universitet/högskola inom IT, eller jämförbar erfarenhet, och har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetenser:

  • Databasutveckling inom DB2 på LUW
  • Linux, Unix (AIX), z/OS och/eller Windows
  • SQL
  • Databasutveckling inom andra relationsdatabaser
  • Systemutvecklare och/eller teknikererfarenheter

Vi söker dig som är rätt person och värderar ditt engagemang, vilja att utvecklas samt dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner såsom billigare försäkringar och bra pensionsvillkor. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Mattias Sahlström, mattias.sahlstrom@folksam.se, 0708-316326.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Per Hansson 0708-31 60 67 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 18 februari 2019. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Liknande jobb

Liknande jobb