Polismyndigheten

Testare med automatiseringsprofil till Polisens brottsutredande IT-system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 januari 2019
Stängs
den 4 februari 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vår uppgift på den brottsutredande sektionen av IT-system är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta gör vi för att säkerställa att Polisens brottsutredande verksamhet har bästa tänkbara IT-system, och kan upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. För att lyckas med detta arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt arbetar aktivt för att ligga långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar.

Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför en extremt spännande tid med hög tillväxt och ny teknik. För att leverera med god kvalitet i en hög leveranstakt söker vi nu dig som vill stärka och lyfta vår testautomation till en ännu högre nivå. Vi söker dig som är redo för en större uppgift, som brinner för test och kvalitet med extra fokus på testautomation.

Vill du vara med och bidra till en effektiv Polis med extra fokus på Polisens brottsutredande verksamhet? Då har vi en tjänst som Du bör söka!

Arbetsbeskrivning

Som testare hos oss arbetar du i ett positivt och engagerat agilt team med bl.a. kompetenser som krav, UX, utveckling och test. Du kommer att bidra till vår utveckling genom att vara med och planera och utveckla teamets teststrategi för att fortsätta leverera högklassig mjukvara i ett högt tempo. Detta innebär bl.a. att kombinera och balansera utforskande tester med testautomatisering, att coacha och utveckla teamets gemensamma kvalitetstänk och leveranstakt. Du kommer även arbeta koordinerande med övriga team och produkter för att säkerställa testbarhet avseende testmiljöer, integrationer och tjänster.

Våra team har helhetsansvar för både förvaltning och utveckling och allt arbete sker i tät samverkan med verksamheten.

Då teamet arbetar mot ett tvärfunktionellt arbetssätt och i nära samarbete kommer du även vara delaktig i kravprocess och i arbetet med att säkerställa att kvalitet och testbarheten är förankrat i alla delar av processen. Vi vet att för att nå ett högpresterande team måste man arbeta tillsammans med kontinuerliga förbättringar och experiment och att testarna är en vital del i det arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Goda kunskaper i programmering
 • Minst tre års erfarenhet i rollen som testare med fokus på testautomation och är bekväm med t.ex. Selenium/Protractor
 • Minst ett års erfarenhet av att arbeta i ett agilt team

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

 • Designa och konfigurera testmiljöer
 • Test inom komplexa systemmiljöer 
 • Erfarenhet av att granska kravdokumentation för att säkerställa att kraven är mät- och testbara
 •  Databasfrågespråk
 • API-testning med SoapUI/ReadyAPI 
 • Java, JavaScript eller andra programmeringsspråk 
 • GUI-testautomatiseringsverktyg (generellt)

Beskriv så utförligt som möjligt de uppdrag du deltagit i, så det tydligt framgår hur du uppfyller kvalifikationerna samt i de fall du uppfyller meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för sig. Då arbetet sker i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Du behöver ha mycket god analytisk förmåga och förmåga att prioritera eftersom du kommer vara tvungen att hantera en stor mängd information; avseende verksamhetskrav, lagstiftning och olika användargrupper. 

Utöver att vara en engagerad och erfaren testare ser vi även att du:

 • Har stor drivkraft
 • Är strukturerad och ansvarstagande
 • Är en god kommunikatör och lagspelare
 • Har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Kim Björk, tfn 010-56 416 31

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92, Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den: 4 februari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb